Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ejha, megdőlt a csirke nuggets evés világrekordja!

Egy brit modell tüntette el villámgyorsan a finom falatkákat.
2022. March 28.

Ki ne hódolna szívesen annak a „bűnös élvezetnek”, hogy a McDonald’s népszerű csirkefalatkáit majszolja? Nos, ha már az elénk tett nuggets adagot időre kellene befalni – hiába gyorsétterem -, akkor talán már nem is lennénk olyan lelkesek. Ám Leah Shutkever állta a sarat: a brit nő három perc alatt tüntetett el komoly mennyiséget ezekből a falatkákból.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leah Shutkever | PRO. EATER (@shutkeverofficial) által megosztott bejegyzés

Guinness világrekord született, mely a modellként is domborító hölgynél egyébként nem ritkaság; jelenleg ugyanis 27 hivatalos csúcsteljesítményt tud felmutatni. Profi evőről beszélünk: piték, ecetes tojások és mályvacukrok rettenthetetlen legyőzőjéről. A falánk brit nő 174 ezer Instagram-követője borzong bele az újabbnál újabb gasztronómiai mutatványokba. A csirkefalatok előző rekordját is a csinos influenszer tartotta, méghozzá 2020-as eredményével, melyet most szárnyalt túl. Húszdarabos doboznak állt neki ismét, hogy három perc alatt ürítse ki. Nem sok hiányzott hozzá: 19-nél – ami 352 gramm – járt le az időkeret. Az előző csúcsteljesítménye 315 gramm volt, így ez a falatozás igencsak megsüvegelendő.

Shutkever lassan egy évtizede kezdett versenyszerűen enni: 2013-ban, 23 évesen vágott bele a műfajba, és egy ígéretes belsőépítészeti pályát hagyott el ezért a karrierért. Akkor a bátyja kihívásának tett eleget, amiből aztán szenvedély lett. 

300 ezernél is többen követik YouTube-on, és bizony néha rizikós kalandokba is ártotta magát. Az ex-testépítő a szervezetére úgy tekint, mint egy gépre – így képes kivit, illetve klementint (mandarinféle) is egyben lenyelni. Egyszer Japánban esett meg vele, hogy annyira sokat evett, hogy a vér is kiment a fejéből. Eszméletvesztéssel került kórházba, pedig állítólag jelezte, hogy azt szeretné: érjen véget hamarabb a kihívás. Egy levegőtlen, forró tévéstúdióban zajlott a felvétel, ami aztán nem is kerülhetett adásba. Azóta szerencsére nem esett meg vele hasonló, és tanult is ebből az epizódból. Továbbra is kíváncsi a határaira, a teljesítő képességére, ám már jobban el tudja dönteni, mikor mire kell nemet mondania.  A nuggets-evés egy percre lebontott rekordját is Leah tartja; a korábbi győztes szintén egy versenyevő modell, az új-zélandi Nela Zisser volt.

Ez is megér egy próbát:

Így készítsd el házilag a nem csak a gyerekek körében népszerű csirkefalatkákat

Perzsa
Forrás: foodandwine.com / ladbible.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezek a McDonalds legegészségesebb kajái

Ezek a McDonalds legegészségesebb kajái

Egy táplálkozási szakértő állította össze a listát

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!