
Egy portugál Londonban
Egyre gyakrabban látni példát arra Angliában is, hogy már nemcsak a szigorú tesztelőknek szeretnének megfelelni a szakácsok. Számos séf a 2, netán 3 Michelin-csillaggal büszkélkedő étterme után nyit egy visszafogottabb, de természetesen kiváló alapanyagokra épülő helyet. Ezekkel a helyekkel nem a piros kalauz elismerésének kivívása a cél, hanem inkább a jóízű vendéglátásé. A Corner Room is így jött létre: az egy csillagos Viajante étterem „kistestvére”. A Nuno Mendes nevével fémjelzett bethnal green-i konyhát több kritikus is London egyik leginnovatívabbjának tartja, mégis kevesen ismerik. Önző módon hozzátehetnénk: talán nem is baj.
Mitől más?
Inkább ebédre ajánljuk, az ügyesen tervezett, puritán belső talán nem teremt elég bensőséges hangulatot egy vacsorához. Konyhájuk jellemzésére ők maguk egyszerűen a modern jelzőt használják, amely erős portugál alapokra épül. A konyhai technológiát tekintve a legújabb trendeket követik: a jelenleg ismert molekuláris gasztronómiában használatos összes alapanyag fellelhető a polcaikon. Havonta megújuló előételkínálatuk mintegy fele húsmentes, a főételek között is folyamatosan van egy, sőt a desszertekhez is előszeretettel használnak zöldségeket. A tányéron megjelenő textúrák sokszínűségében verhetetlenek: Mendes egyik ismertetőjegye, hogy mindig szerepel valami roppanós elem az ételen vagy az ételben.
Árak, érték
Az ebédhez fejenként 2 fontért korlátlan (savas és/vagy mentes) víz és kenyér jár, a háromfogásos menü pedig 23 fontba kerül. Londoni viszonylatban nehéz, majdhogynem lehetetlen kifogni ilyen ajánlatot. Az pedig, hogy ez a hét bármely napján 12-16 óráig érvényes, meglehetősen vendégbarát. Ha valaki kihagyta a reggelit, akkor ajánlatos ketten 3 menüt rendelni. A kiszolgálás leginkább a kötetlen, laza, ami tökéletesen passzol a környezethez.
UPDATE: A Corner Room március végéig tart nyitva. Nuno Mendes pedig pedig a Chltren Firehouseban folytatja.