Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes ősz - süss velünk!

Most még melegen süt a nap, most még az egész hétvégét a szabadban tudjuk tölteni, de valahol már ott lóg a levegőben, hogy hamarosan sajnos véget ér. Mi persze ne szomorkodjunk, hanem találjuk meg az örömködnivalót az őszben is. Csajos teázós-sütizős-csipegetős estékre van pár szuper receptünk.
2015. szeptember 18.

Vaníliás, citromos kekszcitromos keksz

Nagyon egyszerűen elkészíthető, omlós tésztából készült keksz. Amennyire nem bonyolult megcsinálni, annyira nagyszerű a lesz végeredmény. A citrom héja és esszenciája a tésztába kerül, amit nagyon jól kiegészít a vanília és az omlós kekszre szórt roppanós pisztácia. Ebben a tésztában amúgy az a legjobb, hogy gond nélkül fagyasztható, és bármikor előkaphatjuk, ha váratlan vendégek toppannak be.

Fűszeres dióval töltött datolya

Az még hagyján, hogy a datolya fűszeres dióval van töltve, de pármai sonkába van betekerve! Ennél egzotikusabb és különlegesebb partifalatot nem is nagyon tudunk elképzelni. Párunk főnöke és “bé” neje  jön hozzánk estére? Legjobb barátnőnk várva-várt eljegyzését ünnepeljük? Leérettségizett az unokahúgunk? Akkor ennek a különleges fogásnak az asztalon a helye!

Baklavabaklava

Törökországi nyaralások édes emlékét megidézhetjük otthonunkban is, legalábbis ami a sütis részét illeti. A legendás és ikonikus baklava elkészítése nem is annyira bonyolult, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Főleg, ha boltban vásárolt, kész réteslapokkal dolgozunk, ezt persze nem kell a vendégsereg orrára kötni feltétlenül. A diótól, méztől, mazsolától és cukorsziruptól lesz olyan nagyon édes.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilva, a nyárvégi kedvenc

Szilva, a nyárvégi kedvenc

A szilva, mely összeköti a nyarat a koraőszi időszakkal igazán univerzálisan használható gyümölcs. Essünk hát neki bátran mi is és ne ragadjunk le a lekvárnál. Levesbe, húsok mellé, süteménybe fantasztikus.
Ilyenkor a vénasszonyok is grilleznek

Ilyenkor a vénasszonyok is grilleznek

Mindenképpen használjuk ki a vénasszonyok nyara adta lehetőségeket és a napsütést: grillezzünk a teraszon vagy a kertben! Könnyen, gyorsan elkészíthetünk egy hétköznap esti grill vacsorát, vagy hívhatunk barátokat hétvégére.
Szüretkor főzzünk szőlővel!

Szüretkor főzzünk szőlővel!

Az ősszel még az is jó, hogy itt a szüret és a mézédes szőlőfürtök időszaka. Ennek jótékony hatásait nem csak borfesztiválokon élvezhetjük, hanem a saját konyhánkban is, hiszen a szőlő sokoldalúan felhasználható mártások, köretek és saláták formájában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!