
Drew Barrymore, a szexi borosgazda
A hollywoodi világsztár hosszú utat járt be az E.T. bemutatójától mostanáig: volt gyereksztár, drogos gyereksztár, majd dögös szexy tinisztár és most ünnepelt világsztár. A hétköznapokon azonban megállapodott édesanya, aki nagy gondot fordít az otthoni főzésre is. Egyszerűen kedvet kapott a konyhai tevékenykedéshez, de nem állítja, hogy mindent szuperül csinál, sőt életmód vagy gaszro tanácsadó sem szeretne lenni, néhány pályatársához hasonlóan.
Az önjelölt szakács
Neki is mint sok más nőnek a világon, az anyasággal kezdődött minden. A nők többsége ha előtte nem is, de a terhességgel csak elkezd odafigyelni arra, mennyit eszik és, mi kerül a tányérjára. Akiknek ez nem lenne elég, azok a második állomásnál tuti beadják a derekukat: ez pedig a gyermek első szilárd(nak nevezhető) tápláléka. Anya persze ihat sutyiba kólát, meg tömheti fejét csokival, de a gyerkőcnek csak az egészséges, meg tápláló jusson. Így volt ezzel Barrymore is, aki rájött: az a legbiztosabb, ha saját maga főz kislányának, és kisfiának.
Olyannyira jó sikerült a közös főzőcskézés, hogy Olive, a kislánya imádja a lazacot, a sztármami pedig örömmel készíti neki, ha csak lehet. Tökéletes hőmérsékleten, nem túlsütve, ahogy a gyerkőc szereti. A legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás: zöldség, gyümölcs, fehérje és szénhidrát mindennap szerepel a gyerekmenüben.
Férje, Will viszont, annak ellenére, hogy nagyon jó fej, és mindent megkóstol, amit Drew elé rak, kritikusabb az elkészült remekművekkel, mint kislányuk. Azért lehet, hogy van még mit fejleszteni a szakácstudományon, hiszen saját bevallásuk szerint, nagyon szeretnek étterembe járni, vagy kaját rendelni.
Drew ha lehet tésztát enne tésztával.Bármikor a nap 24 órájában. Sőt gondolatban már össze is állította az álommenüjét: reggelire tojásos tészta, ebéd pestós verzióban, vacsira pedig pikáns, vodkás penne. A szénhidrát barométer kiakadna.
Drew és a pinot grigio
Pár éve jött a sugallat, hogy mi lenne, ha saját bora lenne? Az ötlet igazán nagy örömmel töltötte el a színésznőt, hiszen társaságkedvelő, bulizós fajta. Ez utóbbi már inkább családi kerti partik formájában tör a felszínre, de ilyenkor is jól jön pár üveg sör vagy egy jó fajat bor.
Bizakodásra ad okot, hogy a szőlő, ami a Barrymore Pinot Grigio Delle Venezie névre keresztelt bor alapja, az Észak-Olaszországban található, Triveneto lankáin érlelődött.
Egy könnyű, friss és dinamikus borról van szó, mely névadó gazdája szerint tökéletesen tükrözi az ő egyéniségét.
Távlati tervei között rozé- és vörösborok piacra dobása is szerepel, illetve régóta dédelgetett álma, hogy a házához közel, nyisson egy kis borkóstoló teraszt, saját borokkal és ételekkel.
Amerikai csokis palacsinta
3/4 csésze barna rizsliszt
1/3 csésze étcsokoládé chips
1/2 csésze cirokliszt
1/3 csésze tápiókakeményítő
1/4 csésze kakaópor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál tengeri só
1 1/2 csésze cukrozatlan mandulatej
1/3 csésze juharszirup
1/4 csésze tojáspótló por kikeverve 1/3 csésze nagyon forró, szűrt vízzel
1 teáskanál vanília-kivonat
kókuszzsír
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el egy tálban. Egy másikban pedig az összes nedves összetevőt. Majd a kettőt összeöntve, egy habverővel keverjük simára.
Egy forró serpenyőben, vagy palacsintasütőben olvasszuk fel a kókuszzsírt és evőkanálnyi tésztát oszlassuk el a közepén. Megfordítva mindkét oldalát süssük pár percig.
Juharsziruppal nyakon öntve tálaljuk.
/Forrás: www.greatideas.people.com ; www.ellentv.com/