Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: www.womansday.com.au

David Beckham, a tésztakirály

Azért azt valljuk be, nem lepődünk meg azon, hogy a Beckham családban, a világsztár futballista férj az, aki többször magára ölti a konyhai kötényt. David imád főzni, családja pedig nagyon örül ennek.
2015. július 14.

A divatikon Victoria Backham sohasem csinált abból titkot, hogy férje, David viseli otthon a szakács sapkát: szorgosan főz a konyhában, hogy a négy csemete kedvében járjon.
Még olaszországi futball évei alatt érintette meg a kulinária szellője: rájött, hogy igazából a főzés a legkedvesebb szabadidős tevékenysége. Milánóban be is iratkozott egy fél éves főzőtanfolyamra, ahol beleáshatta magát a tökéletes pasta elkészítésének rejtelmeibe. A Backham srácok sem különböznek a világ más pontján élő lurkóktól: paradicsomos tésztára bármikor kaphatók.

Persze nem csak a gyerkőcökre főz, de gondol szépséges feleségére is, aki azonban vigyáz vonalaira, így az olaszos tészták nála szóba sem jöhetnek. Victoria vegetáriánus, így neki külön főz a családfő: saláták, halak és sok-sok zöldség kerül ilyenkor a tányérra.

A futballista-modellről a facebook bejegyzései alapján az is kiderül, hogy nem csak az olasz, de az egzotikus konyha nagy rajongója is. Ázsiai utazása során, mindig útba ejti kedvenc szingapúri éttermét.

Ha mindez nem lenne elég, és David a szakácstanfolyam és az utazásai során szerzett tapasztalatok ellenére elakadna a konyhában, bármikor telefonos segítséget kérhet legjobb barátjától, a Michelin-csillagos Gordon Ramsay-től.

A közös családi kedvenc pedig a milánói sáfrányos rizottó, aminek receptjét David rajongóival is megosztotta:

 Hozzávalók:

1 liter alaplé
1/4 tk sáfránypor1 fej, finomra aprított vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
30 dkg rizottó rizs
só, bors
parmezán
vaj

Elkészítés:

A sáfrányt elkeverjük egy csésze alaplével.

Egy serpenyőben felolvasztunk három evőkanál vajat, mikor már habzik rátesszük a hagymát. Dinszteljük meg.
Hozzáadjuk a rizst és üvegesre pirítjuk pár perc alatt. Hozzáöntjük a fehérbor és elforraljuk.
Majd merőkanalanként hozzáadogatjuk az alaplevet, mindig megvárva, hogy a rizs beszívja azt. Az utolsó adag a sáfránnyal elkevert legyen.

Végül a reszelt parmezánt és egy evőkanál vajat is lekeverjük a rizottóban.

/Forrás:www.womansday.com.au/

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Julia Roberts konyhakertje

Julia Roberts konyhakertje

Úgy tűnik a hollywoodi sztárok közül Julia Roberts hasonlít leginkább egy húsvér emberre. Saját kis konyhakertjében nevelgeti az ebédnekvaló alapanyagokat. Azért, hogy teljesen azonosulni tudjunk vele, jócskán megnehezíti, hogy mindezt Malibuban teszi.
Eva Longoria, a mexikói konyhatündér

Eva Longoria, a mexikói konyhatündér

Nagyon meglepődnénk, ha a mexikói származású, hollywoodi színésznő nem mozogna otthonosan a konyhában. Erre azonban szerencsére semmi szükség, hiszen éttermei mellett, Eva már több saját szakácskönyvet is összehozott.
A sztárok a konyhában romanitkáznak - Matthew McConaughey konyhája

A sztárok a konyhában romanitkáznak - Matthew McConaughey konyhája

Nem csinálja ezt másképp Matthew McConaughey sem, aki napi másfél órát tölt a konyhában. Imád főzni, új recepteket kitalálni, kétgyermekes apukaként pedig szuper családi programnak tartja a közös főzőcskézést. Nem utolsó szempont, hogy kedvesével is a konyhában randiznak a rotyogó ételek mellett, egy-egy pohár bor társaságában. Íme saját sörös csirke receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.