
David Beckham, a tésztakirály
A divatikon Victoria Backham sohasem csinált abból titkot, hogy férje, David viseli otthon a szakács sapkát: szorgosan főz a konyhában, hogy a négy csemete kedvében járjon.
Még olaszországi futball évei alatt érintette meg a kulinária szellője: rájött, hogy igazából a főzés a legkedvesebb szabadidős tevékenysége. Milánóban be is iratkozott egy fél éves főzőtanfolyamra, ahol beleáshatta magát a tökéletes pasta elkészítésének rejtelmeibe. A Backham srácok sem különböznek a világ más pontján élő lurkóktól: paradicsomos tésztára bármikor kaphatók.
Persze nem csak a gyerkőcökre főz, de gondol szépséges feleségére is, aki azonban vigyáz vonalaira, így az olaszos tészták nála szóba sem jöhetnek. Victoria vegetáriánus, így neki külön főz a családfő: saláták, halak és sok-sok zöldség kerül ilyenkor a tányérra.
A futballista-modellről a facebook bejegyzései alapján az is kiderül, hogy nem csak az olasz, de az egzotikus konyha nagy rajongója is. Ázsiai utazása során, mindig útba ejti kedvenc szingapúri éttermét.
Ha mindez nem lenne elég, és David a szakácstanfolyam és az utazásai során szerzett tapasztalatok ellenére elakadna a konyhában, bármikor telefonos segítséget kérhet legjobb barátjától, a Michelin-csillagos Gordon Ramsay-től.
A közös családi kedvenc pedig a milánói sáfrányos rizottó, aminek receptjét David rajongóival is megosztotta:
Hozzávalók:
1 liter alaplé
1/4 tk sáfránypor1 fej, finomra aprított vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
30 dkg rizottó rizs
só, bors
parmezán
vaj
Elkészítés:
A sáfrányt elkeverjük egy csésze alaplével.
Egy serpenyőben felolvasztunk három evőkanál vajat, mikor már habzik rátesszük a hagymát. Dinszteljük meg.
Hozzáadjuk a rizst és üvegesre pirítjuk pár perc alatt. Hozzáöntjük a fehérbor és elforraljuk.
Majd merőkanalanként hozzáadogatjuk az alaplevet, mindig megvárva, hogy a rizs beszívja azt. Az utolsó adag a sáfránnyal elkevert legyen.
Végül a reszelt parmezánt és egy evőkanál vajat is lekeverjük a rizottóban.
/Forrás:www.womansday.com.au/