Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Daniel Craig, a konyhafőnök

A Skyfall főhőséről, Daniel Craig színészről, kevesen tudták, hogy nem csak a szuper gyors autók és a gyönyörű nők szakértője, hanem a konyhában is brillírozik, ha éppen olyan kedve támad.
2015. augusztus 4.

A világító kék szemű hollywoodi sztár mielőtt megkapta volna James Bond című kultfilm főszerepét, egy kocsmában dolgozott szakácsként. Ez még nem is lenne olyan egyedülálló életút, hiszen a sztárvárosban nagyon sok filmcsillag járt be hasonló ívet: míg várakoznak életük átütő sikerű szerepére, a helyi vendéglátós helyeken főznek, felszolgálnak, takarítanak, hogy megkeressék a mindennapi betevőre valót.

Craig esetében azonban a főzés nem csak kényszerű megoldás volt a 007-es projekt előtt, hanem saját bevallása szerint is, a vérében van a kulinaris affinitás. A mai napig, ha bekukkant egy jobb étterem konyhájára, és látja a benti sürgés-forgást érzi a kellemes bizsergést, és késztetést, hogy maga is kötényt kössön fel.

Gyönyörű felesége, az Oscar-díjas Rachel Weisz szerint is, férje istenien főz, ami rá is nagy hatással volt. Ő a fiatal éveiben a magányos szinglik mindennapjait élte: pizzát rendelt, tévét nézett és egyedül kesergett szomorú sorsán. Akkor még nem gondolta, hogy húsz évvel később, a világ leghíresebb titkos ügynökével esik majd szerelembe, akivel ráadásul órákat töltenek majd a konyhában közös főzéssel. Imádnak új ételeket kipróbálni együtt, ami lássuk be, valóban tud szórakoztató lenni.

Egyszóval Daniel Craig erős, ugyanakkor sebezhető és érzékeny is, és istenien főz. Ezt pedig csakis az igazi férfiak tudják, a “csak” macsók ehhez nem értenek.

Vesper Martinivespermartini

Hozzávalók:

3 rész Gordon’s Gin
1 rész vodka
fél rész Kina Lillet

Az összetevőket shakerben, jéggel jól összerázzuk. Behűtött pezsgős pohárba öntjük és nagyon vékony citromhéjjal díszítjük.

 

/Forrás: www.insidebelleville.com; www.jamesbondlifestyle.com/

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!