Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Csomagolj környezettudatosan!

2018. december 13.

Az ajándékokat megvettük, már csak becsomagolásra várnak. Abban egyetértünk, hogy az ünnepi pillanatokhoz csodaszép csomagolás dukál, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a csillogó papír és a műanyag dekoráció bolygóknak is jót tesz. Legyen szép, de egyben környezettudatos is! 5 stílusos ötlet következik, amely a megajándékozott tetszését is el fogja nyerni.

 

Újrahasznosított papír – a legkézenfekvőbb megoldás

Egyszerű, a legtöbb üzletben beszerezhető, ráadásul ez a természetes hatású barna papír mostanában trendi is. Mivel dobjuk fel? Kötözzük át színes pékzsineggel vagy natúr zsinórral, díszítsük fenyőágakkal, egyéb örökzöldekkel és bogyós termésekkel.

 

Adjunk új funkciót a régi tárgyaknak

Egy megsárgult, patinás újságpapír, a gyerekkori zongoraleckéket felidéző kottafüzet pár lapja vagy egy rég nem aktuális naptár szép képei is újra hasznossá válhatnak, ezúttal csomagolóanyagként. A vintage irányzat még mindig hódít, így a környezettudatosság mellett stílusosak is leszünk az így becsomagolt ajándékainkkal.

 

Újrahasznosított papírból készült doboz

Többféle méretben és formában kapható, tökéletes megoldás, ha nem szeretnénk csomagolópapírral bajlódni. A kis növénykék, például az eukaliptusz remekül mutat rajtuk, de például a gyerekek rajzolhatnak is rá valami szépet.

Kendő vagy sál

Amikor a csomagolóanyag egyben ajándék is. Nem mi találtuk ki, Japánban Furoshiki néven tradicionális módszer, amelyet még az ottani környezetvédelmi minisztérium is ajánl és népszerűsít.

 

Vászon

Az egyik legtermészetesebb anyag. Használhatjuk úgy, mint egy csomagolópapírt, de zsákot is varrhatunk belőle az apró meglepetéseknek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csomagolásmentes jövő

Csomagolásmentes jövő

Világszerte egyre nagyobb problémát okoz a felhalmozott szemét mennyisége, aminek egy jelentős része az élelmiszerek csomagolásából keletkezik.
Mibe tegyem? Csomagolj velünk!

Mibe tegyem? Csomagolj velünk!

Nem beszélünk le senkit a fényes és aranyos kisállatkás papírokró, ó, noncs is szebb egy macis, rénszarvasos dekorációnál, de egy pillanatra gondoljuk át azért, mire és mennyit szánunk!
Karácsonyi ajándékok a sütés szerelmeseinek

Karácsonyi ajándékok a sütés szerelmeseinek

Akár mi magunk vagyunk azok, akik imádunk sütni és meglepjük szeretteinket a finomabbnál finomabb süteményeinkkel vagy mi keresünk ajándékot azon szeretteinknek, akik ilyenkor meglepnek mindenféle finomsággal, érdemes most felfedezni a BUTLERS kínálatát, mert itt minden megtalálható, ami a sütéshez és tálaláshoz kell!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!