Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Családi programok, hogy a két ünnep között se unatkozzunk!

Ha a bejglis, otthonülős napokat már kipipáltuk, tervezzünk szabadtéri családi programokat! Ilyenkor jól esik kimozdulni és körbenézni a termelői piacokon vagy részt venni egy jó hangulatú disznóvágáson.
2015. december 26.

Hangulatos piacok

tihanyi piac2Liliomkert termelői piac, Káptalantótiban a két ünnep között is várja a kézműves portékák szerelmeseit. December 27-én már kora reggel végigjárhatunk az árusok asztalkái között, válogatva az illatozó házi sütemények, kiflik, kenyerek között. Szörpök, lekvárok, mézek és aszalt gyümölcsök. A környékbeli termelők elárasztják kézműves boraikkal, sajtjaikkal a piacot.

Szántódpusztán december 26-27-én, szombaton és vasárnap egész délelőtt nyitva tart a termelői vásár és bolhapiacon, ahol az antikvitások válogatása mellett fűszerek, házi füstölt húsok, sült kolbász, forralt bor kóstolgatással tölthetjük el a délelőttünket.

A Tihanyi Placc a klasszikus piacozás élményét nyújtja, barátokkal ,családdal kávézással és sütizéssel. A szokásos vásári kínálat (méz, lekvár, sajt, bor, szörp) és a régiségek mellett design termékek, ruhák. Csülkös lángossal és forralt borral tehetejük még szebbé a december 27-énket.

Palóc Piac Parádfürdőn mely átível az újévre is, hiszen december 27. és január 3. között tart nyitva. Ebben az esetben is összeköthetjük a piacozást egy kellemes kirándulással: a Mátra a kézműves kirakodóvásáron, a finom borokon túl sok szépet tartogat számunkra.

Csokikóstolócsoki

December 27-30. között kóstoló programok a budapesti a Csokoládé Múzeumban. Két kóstolóra lehet jelentkezni. Egyik a Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra, amely két és fél órás program, amely után a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes, terített asztal várja a vendégeket. A másik program a Csokoládé Múzeumi praliné túra, amely kedvezőbb áron megvásárolható, de nem tartalmazza a gyertyafényes gasztronómiai programot.

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!