Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Linda Brownlee

Colin Firth és a világ ízei

Amikor Bridget Jones vacsorát próbált főzni, Mark Darcy volt az, aki az utolsó pillanatban a segítségére sietett (bár, mint tudjuk, az eredmény még így is egy kék leves lett). De vajon Colin Firth mennyire mozog otthonosan a konyhában és melyik ország ételeiért van oda? Mi volt a legbizarrabb fogás, amit megevett, és vajon miért tömte gyerekként tele a zsebeit kolbásszal és borsóval? Most kiderül.
2016. április 30.

A színész nagy kedvence egy libanoni étterem Londonban, de az olasz konyha is nagyon közel áll a szívéhez – nem véletlen, hiszen a felesége olasz származású. „Szerintem az olasz hozzáállás az ételhez genetikailag öröklődik. Livia tudja, hogy filézzen ki egy halat a tányérján egy perc alatt. Ha halat eszünk, mindenki előtt igazi felfordulás van, csak az ő tányérján van rend.” – mondja Colin Firth a feleségéről. Ő maga nagyon szeret indiait főzni, ehhez a konyhához is erős szálak fűzik, mivel a szülei itt nőttek fel.

Kellemetlen emlékek

Bár a nagyapja hentesként dolgozott, a színész gyerekkent nem volt oda a húsételekért – ezek ugyanis az iskolai menzán kapott furcsa, porcogós húsra emlékeztették. „Amíg meg nem ettük, nem engedtek el. Mindig azt mondták nekünk, hogy gondoljunk az afrikai éhezőkre. Emlékszem, azt gondoltam, ezt még ők sem ennék meg. Sokszor a zsebembe rejtettem a kolbászt és a borsót – inkább oda kerüljenek, mint a gyomromba.” Manapság már nem hajlandó elviselni, ha ilyen rossz minőségű ételt akarnak neki felszolgálni. Pedig a forgatásokon régebben előfordult az ilyesmi, de mostanra már javult az ellátás, különösen Amerikában. Colin Firth szerint Nagy-Britanniának még van hova fejlődnie ezen a téren, de legalább már nem menzakaját adnak a stábnak. Bár, ha evésről van szó, nem fél kísérletezni, amikor Japánban járt, mégis találkozott néhány olyan fogással, amik jócskán próbára tették a gyomrát. A gömbhalra és a bálnahúsra nemet mondott, de a bébi angolnákkal megbirkózott. Az utazása végén már csak egy jó pizzára vágyott igazán, ám ehelyett egy hal nyers belsőségeivel kellett beérnie. „Valószínűleg ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha le kellett nyelnem.” – meséli.

Hogyan marad formában?

Szerencsésnek tartja magát, mivel nem hajlamos a hízásra. „35 éves koromig bármit ehettem, és nem szedtem fel egy dekát se.” – mondja. Most már arra is odafigyel, hogy eleget mozogjon. Nagyon élvezi a biciklizést, de edzőterembe nem jár. Ami az egészséges táplálkozást illeti, ilyen szempontból is szerencsés, hiszen egyáltalán nem édesszájú, és bár régebben imádta a gyorskaját, újabban minden gond nélkül hanyagolni tudja. „Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára McDonald’s-ban. A tested jelzi, hogy mi tesz neked jót, és mi nem. Olyan ez, mint a rossz szex valakivel, akivel tudod, hogy nem kellene lefeküdnöd. Egyszerűen érzed, hogy meg fogod bánni a dolgot.”

Forrás: Guardian

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A Csokoládé szerzőjének konyhája

A Csokoládé szerzőjének konyhája

Nem csoda, hogy Joanne Harris – a Csokoládé, a Szederbor, az Ötnegyed narancs írója – regényeinek középpontjában gyakran az étel áll. Az írónő egy édességeket áruló trafikban született a közép-angliai Barnsley-ban. Az ételhez és édességekhez fűződő viszonyáról a brit Guardian-nek vallott, ebből szemezgettünk.
Bocelli konyhája

Bocelli konyhája

Az olasz tenor, Andrea Bocelli a családi étkezésekről és az ételekhez fűződő viszonyáról mesélt a Guardian-nek. Többek között kiderül, hogyan tartja formában magát tésztával, és mit talált rendkívülinek az amerikai konyhában.
Amit Leonardo di Caprio tanított meg Gwyneth Paltrow-nak

Amit Leonardo di Caprio tanított meg Gwyneth Paltrow-nak

Mit súgott Leo Gwyneth-nek? Mi fogja meg egy étteremben? Mit főz szívesen a gyerekeinek és mit nassol – ezekről is olvastunk a Guardian-ben, és el is meséljük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!