Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Budapestre érkezik a Bocuse d'Or

2016 májusában Magyarországon kerül sor a Bocuse d’Or európai döntőjére. A rendezés jogát még tavaly, a 2014-es stockholmi európai döntőn nyerte el Magyarország, ám a napokban Jérôme Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia, a Sirha Trade Show elnöke Budapestre érkezett a program lebonyolításának ünnepélyes aláírási ceremóniájára.
2015. április 6.

Az 1987 óta kétévente megrendezett lyoni világdöntő és az odáig vezető kontinens- és regionális selejtezők az elmúlt évtizedek alatt gasztroshow-kká váltak, drukkerekkel, feszültségfokozó elemekkel, ceremóniákkal, be- és kivonulásokkal. A lelátókon a különböző országok drukkereinek keménymagja minél látványosabb elemekkel igyekszik képernyőre kerülni, hiszen az adást a rendezvény webTV-je élőben közvetíti. 

Öt és fél óra a csúcsigmolnar_gabor_1

Mindeközben a boxokban 5,5 óra alatt két fogást kell elkészítenie a versenyzőknek, egy hús- és egy halételt, előbbit 12 tányéron szervírozva, utóbbit pedig egy nagy dísztálon is. 2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén, összesen 11 európai hely kiadó egyébként a 24-es világdöntőre.

Utazó cirkuszP1050804

Magyarország elsőként Széll Tamással, 2013-ban vett részt a világversenyen. A hazai csapat ebben az évben a 10. helyet érte el. Molnár Gábor a 2014-es májusi európai döntőn, Svédországban a 9. helyen végzett, a 2015 januárjában rendezett lyoni döntőn a 13. helyet szerezte meg. A verseny alapítója és egyben Lyon gasztronómiájának ikonja, a 89 éves Paul Bocuse, akirol elég gyakran találhatunk fotót is Lyonban szinte bárhol, amit a jó polgárok maguk tesznek ki boltjuk vagy kávézójuk falára. És akkor ez még csak egy jelenség a sok közül, amely a szakácsot körülvevő tiszteletet és áhitatot illusztrálja. Ma már fia, Jérôme viszi az ügyeket, aki mint a Sirha Trade Show elnöke jegyzi a versenyt.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Küzdelem és feszültség a főzőlap mellett - kezdődik a lyoni Bocuse d'Or

Küzdelem és feszültség a főzőlap mellett - kezdődik a lyoni Bocuse d'Or

A világ legfontosabb gasztronómiai kiállítása a lyoni SIRHA, amelyet leginkább a FORMA 1-hez lehet hasonlítani, de akkor is könnyen elképzelhetjük a felhajtást, ha mondjuk a Cannes-i Filmfesztivált összekeverjük az Oscar-díj gálájával, és akkor nagyjából kijön az eredmény. Az izeselet.hu csapata ezúttal Lyonból jelentkezik.
A legizgalmasabb nap krónikája képekben - Út a lyoni eredményhirdetésig

A legizgalmasabb nap krónikája képekben - Út a lyoni eredményhirdetésig

A versenynek az a szakasza, amelyben a szakácsok 5,5 óra alatt elkészítik a két fogást, véget ért. Ezek után már csak az eredményekre várnak a csapatok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!