Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Valuska Gábor

Budapesten a szakácsok leglátványosabb versenye

A hétfő esti piacolás után tegnap elkezdődött Budapesten Bocuse d'Or, a mezőny fele kedden, a másik fele, köztük Széll Tamás pedig ma főzi le a szarvast és a kecsegét. Ez a két alapanyag ugyanis az, amit a szervezők előre meghatároztak. Minden más a csapatok fantáziáján és teherbírásán múlik.
2016. május 11.

A Bocuse d’Or-t sokan csak a gasztronómia Forma-1-eként, vagy Bajnokok Ligájaként emlegetik, és az utazó cirkuszt látva, bizony ezek a megállapítások nem állnak messze a valóságtól. Már a versenynapok előtt, a 0. napon egy látványos piacolással kezdődik az eseménysorozat:

Fotó: Valuska Gábor

Fotó: Valuska Gábor

 

A verseny első napján 10 nemzet mutatta be különleges főzési tudományát, Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Törökország küzdött meg a Bocuse d’Or 2017-es világdöntőjének részvételi lehetőségéért:

Fotó: Valuska Gábor

Fotó: Valuska Gábor

A budapesti döntőn a húsz versenyzőnek 5 óra 35 perc alatt egy hús-és egy halételt kell prezentálnia. A nyitott versenykonyhákban, óriási közönség előtt dolgozó séfek kreativitásból és technikai tudásból vizsgáznak úgy, hogy közben saját nemzetük kulináris értékeit is népszerűsítik. Ma lép a boxba Széll Tamás, aki mellett a magyar csapat tagja Szabó Kevin commis és Vomberg Frigyes coach is, míg a zsűriben pedig Szulló Szabina képviseli Magyarországot:

Fotó: Valuska Gábor

Fotó: Valuska Gábor

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A szakácsok Bajnokok Ligája - Mitől izgalmas a Bocuse d'Or?

A szakácsok Bajnokok Ligája - Mitől izgalmas a Bocuse d'Or?

Időről-időre szerkesztőségünket is elvarázsolja a szakácsok Bajnokok Ligája. Pedig a komplett munkaidőnyi folyamat alatt néha akár egy órán át csak késeket nézünk. Vagy serpenyőket. A stopperórákról nem is beszélve. Főzés reggel 9-től este 5-ig a Bocuse d'Or-on. Jövő héten Budapesten a világ szeme, mi rendezzük az európai selejtezőt, ahonnan az út Lyon-ig vezethet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.