Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Budaörsi halászkikötő

Mutatunk képeket!
2016. augusztus 8.

 

Akiben megérett a vágy, hogy néha elrugaszkodjon a karácsonyi rántott ponty, a halászlé és az olajoshal-konzervek (vagy olajos-halkonzervek?) által dominált magyar halfogyasztási szokásoktól, esetleg a konyhában kevésbé járatos házigazdaként könnyű, ám különleges fogásokkal óhajtja elkápráztatni barátait, netalán reménybeli kedvesét, jól teszi, ha a tengeri halak irányából közelíti a kérdést.

A budaörsi halpiac, amely nagykereskedésként éttermek és áruházak ellátásával kezdte pályafutását, mintegy öt éve olyan széles kínálatot tart fent friss halakból és más tengeri ínyencségekből az egyszeri vásárlók számára is, hogy a konyhai dicsőség megszerzésében csak fantáziánk szabhat határt.

A kínálaton tartott lévő 35-40 féle friss termék (a teljesség igénye nélkül: tonhalfilé, nyers és füstölt lazac, rombuszhal, tengeri sügér, garnéla, osztriga, feketekagyló, polip) közül biztonsággal lelhetünk olyanra, mely kielégíti vendégeink omega 3 zsírsav igényét, és ha döntésképtelen állapotba kerülnénk a bőséges kínálat láttán, a többi vevővel folytatott eszmecsere vagy a segítőkész kiszolgálók nyújthatnak fogódzót a megfelelő alapanyag kiválasztása, vagy az elkészítés praktikáinak tekintetében.

 

Galéria

Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.