
Budaörsi halászkikötő
Akiben megérett a vágy, hogy néha elrugaszkodjon a karácsonyi rántott ponty, a halászlé és az olajoshal-konzervek (vagy olajos-halkonzervek?) által dominált magyar halfogyasztási szokásoktól, esetleg a konyhában kevésbé járatos házigazdaként könnyű, ám különleges fogásokkal óhajtja elkápráztatni barátait, netalán reménybeli kedvesét, jól teszi, ha a tengeri halak irányából közelíti a kérdést.
A budaörsi halpiac, amely nagykereskedésként éttermek és áruházak ellátásával kezdte pályafutását, mintegy öt éve olyan széles kínálatot tart fent friss halakból és más tengeri ínyencségekből az egyszeri vásárlók számára is, hogy a konyhai dicsőség megszerzésében csak fantáziánk szabhat határt.
A kínálaton tartott lévő 35-40 féle friss termék (a teljesség igénye nélkül: tonhalfilé, nyers és füstölt lazac, rombuszhal, tengeri sügér, garnéla, osztriga, feketekagyló, polip) közül biztonsággal lelhetünk olyanra, mely kielégíti vendégeink omega 3 zsírsav igényét, és ha döntésképtelen állapotba kerülnénk a bőséges kínálat láttán, a többi vevővel folytatott eszmecsere vagy a segítőkész kiszolgálók nyújthatnak fogódzót a megfelelő alapanyag kiválasztása, vagy az elkészítés praktikáinak tekintetében.
Galéria
