
Boldog újévet és jó étvágyat 2016-ra is!
Az újévet majd mindenképpen lencsével kell kezdeni, hisz a néphit szerint ez biztosítja a következő évre a jólétünket. És ennek a lencsének megfőve szilveszter estéjén, pontban éjfélkor már az asztalon kell lennie. Ráadásul számtalan módon elkészíthető szuper alapanyag. Azt talán nem is gondolnánk róla, hogy egyike legrégebb óta fogyasztott emberi táplálékoknak. A Biblia több helyen is említést tesz a lencséről. Az egyik leghíresebb történetben az éhségét fékezni nem tudó Ézsau, aki egy tál lencse öröméért eladta az elsőszülöttségi jogát. A lencse számtalan módon készülhet a klasszikus füstölt húsos, mustáros változat mellett. És erre nekünk van számtalan lencse recept ajánlatunk.
Űzzük el a bajt, durranjon a pezsgő!
A lencse mellett pénzt hoz a házhoz az is, ha valami aranyszínűt lógatunk a bejárati ajtó közelébe. És mindenképpen csapjunk valami zajt is éjfélkor, hogy ezzel elűzzük a bajt a háztól, magunktól és barátainktól. Ezt régen a legények ostorral, a kolomppal és a kereplővel próbálták elérni, és elűzni az ártó szellemeket. Napjainkban ennek megfelelője a duda, és sajnos a petárda is. De beérhetjük a pezsgő durranással is, ezzel is elérjük ugyanazt a célt. Pont annyira hangos, hogy a szellemek megijedjenek tőle, és ráadásnak ott van nekünk a csodálatos ital. Éjfél után pedig érdemes olyasmiket tenni, enni és inni, amit az újévben is szeretnénk. A pezsgő gazdagságot, jó létet szimbolizáló ital, szóval érdemes vele minél többet koccintani, hogy az újévben ne kelljen hiányt szenvednünk, és lehetőleg bőség várjon ránk.
Durranjon tehát a pezsgő, fogyjon a lencse!
Boldog újévet!