Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bevásároltunk egy angol piacon, nem is akármelyiken

Reggeli egyenesen a piacról az angliai Bathban. A dél-nyugat angliai kis városkában sajnos nincsen állandó piac, viszont minden szombaton megrendezik a Farmers Marketet. Ez volt Anglia első termelői piaca, ami 1997 óta a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend.
2016. március 23.

 LL_piac_magazin_2016marcius_8A világért sem hagynám ki én sem soha a környékbeli termelők bódéi közt való bóklászást, az áruk közti matatást, a finom kóstolókat, a forralt cider kortyolgatás és végül, de nem utolsó sorban a vásárlást. A most hétvégei piacozásra már céllal indultam: frittata lesz reggelire. Azt viszont, hogy milyen frittata készüljön a piaci kínálat ihletre bíztam. Első körben a tojásos standhoz mentem, ahol 6 db közepes méretű tojást vettem 1.50 fontért (600Ft). Ez Angliában viszonylag jó árnak számít a jó minőségű tojások piacán. Ezután következett a dilemma. Tudtam, hogy valamilyen sajtot mindenképp szeretnék a frittatába, úgyhogy szépen elkezdtem egyik sajtostól a másikhoz sétálni, a létező összes sajtot végig kóstolva a piacon, itt ugyanis örömmel nyújtják feléd a kóstolót az árusok. Végül egy lágyabb, friss juhsajtra esett a választás, amiből 250g 3.50 fontba került.

A mindentudó bácsiLL_piac_magazin_2016marcius_3

A termelő bácsi azt tanácsolta, hogy a paradicsomosnál az apró szemű koktél paradicsomot vegyem meg hozzá, mert a kettő isteni együtt. A rutinos kofára hallgatva meg is vettem egy doboz koktél paradicsomot szintén 3.50-ért, ami viszont igencsak magas árnak számít még itt is, de miután megkóstoltam, úgy döntöttem, hogy megérte. Nem kellett magyarázni az ízkülönbséget a bolti paradicsom és e közt. Ez után már teljesen összeállt a kép a frittatámról, így már csak egy alapanyagot kellett beszereznem a piacon, a spenótot. Körbejárva a piac zöldséges standjait megtaláltam a legszimpatikusabbat, ahol egy csokor spenótot 1.50-ért árultak., ami a kapott diákkedvezménnyel végül 1.35-be került.

Az egyszerű fritattaLL_piac_magazin_2016marcius_2

Az összes alapanyag beszerezve, indulás tehát haza és készülhet a frittata. A frittata egyik nagy előnye, hogy akármennyire is bonyolultnak hangzik, nagyon egyszerűen elkészíthető. Egy kis olajon hagymát pirítottam, majd hozzáadtam az édes, apróra vágott paradicsomot. Körülbelül egy perc után levettem a tűzről és a megtisztított, felvágott spenót leveleket is hozzáadva, összekevertem, megsóztam, megborsoztam. Ez után a krémes juhsajt egy részével összekeverve egy hőálló tálkában szépen elegyengettem. Ennek a tetejére még egy kis juhsajtot tettem, majd ráöntöttem a lágyra felvert tojásokat (4db-ot). Végül a sütőben 200C fokon, körülbelül 20-25 perc sütés után készen is lett az isteni frittata.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Angol reggeli, lusta vasárnapokra

Ehhez a reggelihez feltétlenül vegyünk ki egy szabadnapot, de egy délelőttöt mindenképpen. Annyira laktató, hogy dolgozni vagy kirándulni esélyünk sem lesz utána.
Végigettünk egy angliai menzát

Végigettünk egy angliai menzát

Semmi különös, csak egy átlag angol menza - de milyen? Tudósítónk Bath-ban tanuló diákként mindennap tapasztalja. Most el is meséli.
Lazacos frittata

Lazacos frittata

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!