Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bernáth József: Szörnyen jó szakácskönyv

Bernáth József kérlelhetetlenül profi oldalát már jól ismerik a tévénézők. Legújabb szakácskönyvében azonban megismerhetjük a séf kissé bohókás, kedves oldalát, és az is kiderül József milyen jól ért a gyerekek nyelvén.
2016. június 26.

Főzni mindenki tud!Bernath_Jozsef_konyv_brokkoli

Bernáth József kérlelhetetlenül profi oldalát már jól ismerik a tévénézők. Legújabb szakácskönyvében azonban megismerhetjük a séf kissé bohókás, kedves oldalát, és az is kiderül József milyen jól ért a gyerekek nyelvén.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Szörnyen jó szakácskönyv azonban nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak szól. József arra vállalkozott, hogy a gyerekek által legkevésbé kedvelt alapanyagokból, mint például a brokkoli, zeller, kelkáposzta, mazsola, sütőtök, olyan ételeket készítsen, amit minden gyerek szívesen megkóstol, sőt el is készít.
A séf állítása szerint ugyanis főzni mindenki tud. Csupán az a kérdés, hogy kinek milyen széles a repertoárja. Mert a profik olyan alapanyagokból is készítenek remekműveket, amiket ők maguk nem is szeretnek.

Szakácskönyv, mese, foglalkoztatóBernath_Jozsef_konyv_zoldborso

A könyv alapkoncepciója tehát az, hogy József és kis kuktái, Gergő, Juli és Kata kiválasztottak néhány „nemszeretem” hozzávalót, majd ezekből készítettek egy-egy szörnyet – Borogdai Zsuzsanna bájos és mulatságos rajzai segítségével – amit aztán sokkal könnyebb volt legyőzni, azaz finomat főzni belőle!
Ahogy azt a séf előző szakácskönyvében – Így főz Bernáth József Stílusosan, lezseren – megszokhattuk minden recept elkészítését pontos fázisfotók kísérik, így az ételek elkészítésének a gyerekek egyedül is nekiállhatnak, de ha elakadnának, nyugodtan segítségül hívhatják anyát vagy apát. Egyik-másik recept elkészítése ugyanis még egy tapasztaltabb szakács számára is élvezetet jelenthet. A végeredmény pedig biztosan mindenkinek ízlik majd.
A szörnyen jó szakácskönyv azonban több mint egy receptgyűjtemény. Megtanítja a legalapvetőbb konyhai műveleteket, például azt, hogyan kell blansírozni, vagy hogyan kell biztonságosan olajban sütni, illetve elmagyarázza azt is, mi a különbség a turmixolás és az aprítás között.
A könyv emellett egy játékos foglalkoztató, ugyanis mindegyik gyerkőc lerajzolhatja kedvenc alapanyagszörnyét és mellékelheti hozzá a saját receptjét.

Bernáth József: Szörnyen jó szakácskönyv, Kossuth Kiadó, 3490 Ft.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!