Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Az űrbe megy a csirkés szendvics

Nagy dobásra készül a gyorsétterem-lánc
2017. June 19.

A KFC marketingcsapata tett egy merész lépést: legújabb reklámkampányuknak az is része, hogy Föld körüli pályára küldik egyik legnépszerűbb szendvicsüket. Június 21-én (ez a tervezett időpont) egy Zinger héliumos ballon segítségével emelkedik majd 80 ezer láb (46 km) magasba, ahol minimum 4 napig marad.

A látványos küldetést a World View Enterprises űrtechnológiai céggel karöltve hajtja végre a gyorsétterem-lánc. A Zinger 1 küldetés során a burger a vállalat Strattolite gépével utazik majd, a KFC öt magas minőségű kamerával fogja filmezni szendvicsét az űrben.

Az elképesztő küldetés népszerűsítésére egy nem mindennapi weboldalt hoztak létre: a yesweareactuallysendingachickensandwichto.space. Itt a látogatók további információt találnak a misszióval kapcsolatban.

Habár a szendvics még nem éri el a Kármán-vonalat (ez jelöli a világűr határát, kb. 100 km-es magasság), ez így is nagy teljesítmény. Az étel tartósítása érdekében a bucit és a húst poliuretánnal kezelik majd, hogy megőrizzék a látványt is.

forrás: grubstreet.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!