
Az eprem nélkül soha! Az 5 legtrendibb epres fogás
Tavasztól nagyjából június végéig élvezhetjük az eper nyújtotta örömöket. Amellett, hogy szinte végtelen a felhasználási lehetőségeinek száma, az egészségre gyakorolt hatása sem elhanyagolható: vértisztító, bőrápoló hatású, C-vitaminban, foszforban és káliumban gazdag gyümölcs. Mivel édes, lédús és laktató, kiválóan beilleszthető egy laza tavaszi fogyókúrába is. Persze aki tejszínhabbal, vagy fagylalt formájában szereti, az se érezzen lelkiismeret furdalást egy pillanatig sem.
Saláta juhsajttal és eperrel
Különlegesen finom eperrel és epres-balzsamecetes öntettel bolondított tavaszi saláta. A gyümölcs és a juhsajt szerencsés találkozása a saláta tetején. A már említett fogyókúra során szenzációs ebéd vagy vacsora kerekedhet belőle. A saláta nagyon gyorsan elkészíthető, nagyobb figyelmet a tökéletes öntet elkészítésére kell csak fordítanunk.
Bazsalikomos-epres limonádé
A kora nyári melegben nagyon jól tud esni, ha otthon, behűtött limonádéval várnak bennünket. Ha az üdítőnk eperrel és bazsalikommal készül, akkor egyenesen a mennyben érezhetjük magunkat. A továbbiakban pedig valószínűleg nem okoz nagy meglepetést: citrom, cukor és víz is kell hozzá.
Fűszeres pulykamellsteak epres salsával
Igazi könnyű tavaszi fogás kerekedhet az epres salsával nyakon öntött pulykamellsteakből. Itt is finom kis harmóniát alkot a sós (sőt fűszeres) hús és az édes, paradicsomos-gyümölcsös szósz. Ezt az őrületesen ízletes salsát balzsamecettel és friss bazsalikommal tökéletesíthetjük.
Epres cheesecake, sütés nélkül
És el is érkeztünk a desszertfrontra, ami azért az eper legfőbb erőssége. Ez a fantasztikus sajtkrémes finomság pedig gyorsan és sütés nélkül is elkészíthető. Egy cuki kis csatos üvegben vagy pohárban egymásra rakosgatjuk a rétegeket, irány a hűtőszekrény és ehetjük is.
Epres- rebarbarás omlós pite
A tavasz legfantasztikusabb párosítása sütemény szinten: az eper és a rebarbara, az édes és a savanyú megbonthatatlan ellentéte. A morzsás tészta elkészítése sem okoz különösebb bonyodalmat, a gyümölcsös tölteléket pedig jól megcukrozzuk és már mehet is a tésztára. 40 perc múlva élvezhetjük is a fantasztikus piténket.