
Az 5 legnagyobb hiba, amit a krumplipürével elkövethetsz
Mindegy, hogy a krémes, vajas verziót, vagy a darabos, rusztikusat választod, a hibák ugyanazok lehetnek, ezért kövesd tanácsainkat, hogy elkerüld őket!
1. A legfontosabb a jó alapanyag
Kerüld a viaszos külsejű -például kiflikrumpli- változatokat, mert ezek nem tartalmaznak elég keményítőt, így nehéz összetörni őket, és nem szívják fel úgy a tejet, mint más burgonyafajták.
2. Sós víz
A legtöbb ember elfelejti megsózni a vizet. Csakúgy, mint a tészta, a krumpli is felszívja a vizet, amiben fő, így a sót is, amit hozzáadunk. Sokan szeretnék mellőzni a sót, de ebben az esetben nem tanácsos kihagyni.
3. Hideg víz
Soha ne tedd meleg vízbe a krumplit, mert így megeshet, hogy nem fő meg teljesen. A külseje szétfő, míg a belseje nyers marad. Tedd hideg vízbe a krumplit, és csak ezután kezdd el forralni a vizet.
4. Ne adj hozzá hideg vajat vagy tejet!
Mindig vedd ki előre a hozzávalókat a hűtőből, és ne add a krumplihoz hidegen, mert így lehet, hogy egyenetlenül oszlik el, és nem lesz krémes. A legjobb, ha szobahőmérsékletű alapanyagokat adsz a már megfőtt alaphoz, így összekeverni is könnyebb lesz.
5. Ne dolgozd túl!
Minél tovább keverjük a krumplit, annál több keményítőt veszít. Ha sokáig dolgozol vele, rágós, ragacsos és ízetlen lesz. Ezt a hibát azok követik el leggyakrabban, akik géppel és nem kézzel keverik össze.
Forrás: www.thekitchn.com