Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az 5 legnagyobb hiba, amit a krumplipürével elkövethetsz

A krumplipüré az egyik legnépszerűbb, és legfinomabb köretünk. Kevés és olcsó alapanyag kell hozzá, elkészítése pedig egyszerűnek tűnik, de sok hibát ejthetünk közben. Könnyen megeshet, hogy egy ragacsos, ízetlen masszával találod magad szembe, a könnyű, és krémes püré helyett.
2016. február 8.

Mindegy, hogy a krémes, vajas verziót, vagy a darabos, rusztikusat választod, a hibák ugyanazok lehetnek, ezért kövesd tanácsainkat, hogy elkerüld őket!

1. A legfontosabb a jó alapanyagkrumplipüré_3

Kerüld a viaszos külsejű -például kiflikrumpli- változatokat, mert ezek nem tartalmaznak elég keményítőt, így nehéz összetörni őket, és nem szívják fel úgy a tejet, mint más burgonyafajták.

2. Sós víz

A legtöbb ember elfelejti megsózni a vizet. Csakúgy, mint a tészta, a krumpli is felszívja a vizet, amiben fő, így a sót is, amit hozzáadunk. Sokan szeretnék mellőzni a sót, de ebben az esetben nem tanácsos kihagyni.

3. Hideg víz

Soha ne tedd meleg vízbe a krumplit, mert így megeshet, hogy nem fő meg teljesen. A külseje szétfő, míg a belseje nyers marad. Tedd hideg vízbe a krumplit, és csak ezután kezdd el forralni a vizet.

4. Ne adj hozzá hideg vajat vagy tejet!

Mindig vedd ki előre akrumplipüré_4 hozzávalókat a hűtőből, és ne add a krumplihoz hidegen, mert így lehet, hogy egyenetlenül oszlik el, és nem lesz krémes. A legjobb, ha szobahőmérsékletű alapanyagokat adsz a már megfőtt alaphoz, így összekeverni is könnyebb lesz.

5. Ne dolgozd túl!

Minél tovább keverjük a krumplit, annál több keményítőt veszít. Ha sokáig dolgozol vele, rágós, ragacsos és ízetlen lesz. Ezt a hibát azok követik el leggyakrabban, akik géppel és nem kézzel keverik össze.

 

Forrás: www.thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Adj kevesebb cukrot a gyereknek!

Adj kevesebb cukrot a gyereknek!

Adjunk vagy ne adjunk? Tiltsunk vagy engedjünk? Hogy kontrolláljuk gyerekeink cukorfogyasztását?
6 tipp, hogyan lehetsz igazán kreatív a konyhában

6 tipp, hogyan lehetsz igazán kreatív a konyhában

Attól, hogy megy fejből egy csomó recept, és mesterien tudsz szuflét készíteni, még nem válsz a konyha mesterévé. Az az igazi, amikor bekukkantasz a kamrába, vagy a hűtőbe, ránézel az alapanyagokra, és kapásból eszedbe jut öt recept.
6 tipp, amivel könnyedén úrrá lehetsz a konyhai káoszon

6 tipp, amivel könnyedén úrrá lehetsz a konyhai káoszon

Bűn azért nem elkészíteni egy ételt, mert nem akarunk rendetlenséget hagyni magunk után a konyhában. Praktikus tippek rendrakáshoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!