
Az 5 legjobb vérpezsdítő chilis étel
Megint itt a hidegfront? Jónak ígérkezik az esti film, de lehetne még fokozni? Vacsora a barátokkal, akik bátran kipróbálnak új ízeket és nem riadnak vissza attól, ha egy étel kicsit csípős? Akkor ide nekünk a chilit! Az általatok leginkább kedvelt receptekben a chili számos formában megjelenik: megszórhatjuk a brokkolit chilipehellyel, vagy felturbózhatunk egy egzotikus levest házi chili szósszal, és a kedvenc tengeriherkentyűnket is még izgalmasabbá varázsolhatjuk a csípős paprikával.
5. Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával
Otthon is könnyedén elkészíthetjük kedvenc távol-keleti fogásunkat. Húsmentes, egészséges, diétás és pikáns, hála a chiliolajnak, melyet magunk készíthetünk el házilag, chiliphely és forró szezámolaj keverékéből. A lazacot teriyaki szószban, a rizstésztát pedig a csípős-édeskés-ecetes chiliolajban áztatjuk. Könnyed vacsorának, gyors ebédnek is kiválóan alkalmas.
4. Csirkemell chilis brokkolival és pirított mandulával
Villámgyors vacsora, nagyon kevés hozzávalóból, a fűszerezésnek köszönhetően mégis elképesztően finom lesz. A csirkemell kockákat dijoni mustárral és szójaszósszal bolondítjuk meg, a brokkolirózsákat pedig sütőben sütjük, karamellizáljuk, az egészre pedig a chilipehellyel tesszük fel a koronát.
3. Chilis, narancsos csirkecomb
Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, az nem más, mint a narancsos chilis pác. A combon a bőrét kötelező rajta hagyni, ami aztán a sütés után zamatos, édes és kicsit csípősen ropogós lesz. A semleges ízű csirkehúsnak igazán jót tesz a narancs, a gyömbér, a méz, a fokhagyma és persze a chiliszósz.
2. Mézes chilis rák
Nagy Feró innentől kezdve már nem csak a Beatrice együttesről, vagy az X-faktoros zsűrizéséről lesz ismert, hanem a zseniális mézes chilis rákos pirítósáról is. A zenészt, aki inkább a magyaros ételeket részesíti előnyben, most új oldaláról ismerhetjük meg, és elárulja nekünk, ő hogyan készíti a kedvenc csípős rákocskáit.
1. Házi chilipaszta
Vagy más néven házi csípős paprikaszósz, amit nem kell mostantól a boltban vásárolnunk, hanem nagyon könnyedén otthon is elkészíthetjük. Elég csak leemelnünk a nagymamánál konyhadísznek használt paprikafűzért, egy órára beáztatjuk és már mehet is a turmixba a fokhagymával, olajjal és a fűszerekkel. Mindenképpen próbáljuk ki a csicsriborsó levest buggyantott tojással, és chilpasztával.