Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az 5 legjobb vérpezsdítő chilis étel

Megnéztük milyen receptekre kerestetek rá nálunk, mikor valami igazán vérpezsdítő étel után kutattatok. Kíváncsiak voltunk, mennyire vagytok bátrak és vállalkozó szelleműek, ha a chili is rákerül a hozzávalók listájára. Most összeválogattuk nektek az öt legnépszerűbb csípős ételt.
2015. november 13.

Megint itt a hidegfront? Jónak ígérkezik az esti film, de lehetne még fokozni? Vacsora a barátokkal, akik bátran kipróbálnak új ízeket és nem riadnak vissza attól, ha egy étel kicsit csípős? Akkor ide nekünk a chilit! Az általatok leginkább kedvelt receptekben a chili számos formában megjelenik: megszórhatjuk a brokkolit chilipehellyel, vagy felturbózhatunk egy egzotikus levest házi chili szósszal, és a kedvenc tengeriherkentyűnket is még izgalmasabbá varázsolhatjuk a csípős paprikával.

5. Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Otthon is könnyedén elkészíthetjük kedvenc távol-keleti fogásunkat. Húsmentes, egészséges, diétás és pikáns, hála a chiliolajnak, melyet magunk készíthetünk el házilag, chiliphely és forró szezámolaj keverékéből. A lazacot teriyaki szószban, a rizstésztát pedig a csípős-édeskés-ecetes chiliolajban áztatjuk. Könnyed vacsorának, gyors ebédnek is kiválóan alkalmas.

4. Csirkemell chilis brokkolival és pirított mandulávalCsirkemell chilis sült brokkolival és pirított mandulával_

Villámgyors vacsora, nagyon kevés hozzávalóból, a fűszerezésnek köszönhetően mégis elképesztően finom lesz. A csirkemell kockákat dijoni mustárral és szójaszósszal bolondítjuk meg, a brokkolirózsákat pedig sütőben sütjük, karamellizáljuk, az egészre pedig a chilipehellyel tesszük fel a koronát.

3. Chilis, narancsos csirkecomb

Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, az nem más, mint  a narancsos chilis pác. A combon a bőrét kötelező rajta hagyni, ami aztán a sütés után zamatos, édes és kicsit csípősen ropogós lesz. A semleges ízű csirkehúsnak igazán jót tesz a narancs, a gyömbér, a méz, a fokhagyma és persze a chiliszósz.

Nagy_Feró22. Mézes chilis rák

Nagy Feró innentől kezdve már nem csak a Beatrice együttesről, vagy az X-faktoros zsűrizéséről lesz ismert, hanem a zseniális mézes chilis rákos pirítósáról is. A zenészt, aki inkább a magyaros ételeket részesíti előnyben, most új oldaláról ismerhetjük meg, és elárulja nekünk, ő hogyan készíti a kedvenc csípős rákocskáit.

1. Házi chilipaszta

Vagy más néven házi csípős paprikaszósz, amit nem kell mostantól a boltban vásárolnunk, hanem nagyon könnyedén otthon is elkészíthetjük. Elég csak leemelnünk a nagymamánál konyhadísznek használt paprikafűzért, egy órára beáztatjuk és már mehet is a turmixba a fokhagymával, olajjal és a fűszerekkel. Mindenképpen próbáljuk ki a csicsriborsó levest buggyantott tojással, és chilpasztával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Wokos, csípős kukorica

Wokos, csípős kukorica

Villámgyorsan elkészíthető, klasszikus wokos zöldségköret, mely kiváló kísérője lehet a húsos főételünknek.

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhtúróval töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.