Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az 5 legjobb vérpezsdítő chilis étel

Megnéztük milyen receptekre kerestetek rá nálunk, mikor valami igazán vérpezsdítő étel után kutattatok. Kíváncsiak voltunk, mennyire vagytok bátrak és vállalkozó szelleműek, ha a chili is rákerül a hozzávalók listájára. Most összeválogattuk nektek az öt legnépszerűbb csípős ételt.
2015. november 13.

Megint itt a hidegfront? Jónak ígérkezik az esti film, de lehetne még fokozni? Vacsora a barátokkal, akik bátran kipróbálnak új ízeket és nem riadnak vissza attól, ha egy étel kicsit csípős? Akkor ide nekünk a chilit! Az általatok leginkább kedvelt receptekben a chili számos formában megjelenik: megszórhatjuk a brokkolit chilipehellyel, vagy felturbózhatunk egy egzotikus levest házi chili szósszal, és a kedvenc tengeriherkentyűnket is még izgalmasabbá varázsolhatjuk a csípős paprikával.

5. Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Otthon is könnyedén elkészíthetjük kedvenc távol-keleti fogásunkat. Húsmentes, egészséges, diétás és pikáns, hála a chiliolajnak, melyet magunk készíthetünk el házilag, chiliphely és forró szezámolaj keverékéből. A lazacot teriyaki szószban, a rizstésztát pedig a csípős-édeskés-ecetes chiliolajban áztatjuk. Könnyed vacsorának, gyors ebédnek is kiválóan alkalmas.

4. Csirkemell chilis brokkolival és pirított mandulávalCsirkemell chilis sült brokkolival és pirított mandulával_

Villámgyors vacsora, nagyon kevés hozzávalóból, a fűszerezésnek köszönhetően mégis elképesztően finom lesz. A csirkemell kockákat dijoni mustárral és szójaszósszal bolondítjuk meg, a brokkolirózsákat pedig sütőben sütjük, karamellizáljuk, az egészre pedig a chilipehellyel tesszük fel a koronát.

3. Chilis, narancsos csirkecomb

Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, az nem más, mint  a narancsos chilis pác. A combon a bőrét kötelező rajta hagyni, ami aztán a sütés után zamatos, édes és kicsit csípősen ropogós lesz. A semleges ízű csirkehúsnak igazán jót tesz a narancs, a gyömbér, a méz, a fokhagyma és persze a chiliszósz.

Nagy_Feró22. Mézes chilis rák

Nagy Feró innentől kezdve már nem csak a Beatrice együttesről, vagy az X-faktoros zsűrizéséről lesz ismert, hanem a zseniális mézes chilis rákos pirítósáról is. A zenészt, aki inkább a magyaros ételeket részesíti előnyben, most új oldaláról ismerhetjük meg, és elárulja nekünk, ő hogyan készíti a kedvenc csípős rákocskáit.

1. Házi chilipaszta

Vagy más néven házi csípős paprikaszósz, amit nem kell mostantól a boltban vásárolnunk, hanem nagyon könnyedén otthon is elkészíthetjük. Elég csak leemelnünk a nagymamánál konyhadísznek használt paprikafűzért, egy órára beáztatjuk és már mehet is a turmixba a fokhagymával, olajjal és a fűszerekkel. Mindenképpen próbáljuk ki a csicsriborsó levest buggyantott tojással, és chilpasztával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Wokos, csípős kukorica

Wokos, csípős kukorica

Villámgyorsan elkészíthető, klasszikus wokos zöldségköret, mely kiváló kísérője lehet a húsos főételünknek.

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhtúróval töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.