
Az 5 legjobb malacság
5. Szójaszószos pácolt tarja, rizzsel és wokos, csípős kukoricával
Viszonylag gyorsan, és könnyedén elkészíthető ez a pikáns tarja. Elég csípős és húsos, ahhoz, hogy bármelyik férfiember elégedett legyen vele. A szójaszósz, a nádcukor és a csípős paprikakrém garancia rá, hogy életünk párja (és a haverok is), többször megemlékezzenek rólunk, még a legizgalmasabb meccs nézése közben is. Adjunk mellé wokos kukoricát köretnek és tökéletes lesz az összkép.
4. Slambuc sült tarjával
A hajdúságban népszerű pásztorételt, a slambucot variálta meg nekünk Pataky Péter, és tette igazán különlegessé. Az étel elkészítésére szánjunk bőven időt, ez nem az a kutyafuttában, hétköznap estére összedobható vacsora. De ha belevágunk, nagy elismerésben lehet részünk, hiszen cannelloni tésztában készült slambuchoz ritkán jut az ember, a tarja pedig finom omlós lesz, a sütési eljárásnak köszönhetően.
3.Tzatzikis tésztasaláta citromos joghurtos csirkenyárs és tarja gyros pácban
A grillezés, már tudjuk, nem csak a nyári hónapok kiváltsága. Nyugodtan sütögethetjük husijainkat a serpenyőben is, vagy a sütőnk grillrácsán. Ez a partiétel olyan nagyszerű elemekből áll össze, mint a tarja, a csirkehús és a görögös tészta, amiből mindenki preferenciájának megfelelően kiválaszthatja a neki tetsző tételt. A tarjához otthon villámgyorsan el tudjuk készíteni a gyros pácot, a csirke a citrommal és a joghurttal lesz különlegesen pikáns, a tésztasaláta pedig önmagában is laktató egytálétel lehet.
2. Fűszeres, dinsztelt tarja
És íme a tarja klasszikusnak mondható elkészítési módja. A mód az klasszikus, a fűszerekbe persze vittünk egy kis csavart, hiszen a szokásos vöröshagyma, só, bors, babérlevél mellé fahéj, koriander és currypor is kerül. Aki bírja, ne spórolja ki belőle a csípős paprikakrémet se! A dinsztelt tarjához nagyon jó illik a sütőben sült, indiai beütésű, joghurtos karfiol.
1. Tepsis tarja sült zellerrel
Egyszerűen elkészíthető, mégis leírhatatlanul finom étel. A zeller teszi nem szokványossá, az amúgy szokványos módon elkészített tarját. Magos mustár, méz, olívaolaj, ez mind jót tesz a zeller kockáknak, a tarját pedig tejszínben pároljuk míg el nem készül. Egyszer az életben mindenképpen készítsük el, és megváltozik a véleményünk a zellerről!