
Az 5 legjobb fogás csirkéből
Mi az, ami biztosan bekerül a bevásárló kosárba egy hétköznap délután? A krumpli, és a tej mellett a csirke valamelyik része biztosan ott figyel, hogy aztán a konyhapulton várja végzetét. Tegyük együtt izgalmassá a csirke utolsó perceit, és persze lepjük meg szeretteinket egy nem hétköznapi fogással. Használjunk bátran fűszereket és ne aggódjunk, ha joghurt is szerepel a hozzávalók között.
5. Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással
Ráérősebb nyári reggelen nincs is jobb, mint egy kiadós egytálétel, amivel akár lazán átcsúszhatunk egy korai ebédbe is. A roppanós zöldbab, a vinagrette öntet és a lágytojás szuper kiegészítői lesznek a csirkemájnak.
4. Szezámmagos bundás csirkemáj
Ropogós csirkemáj falatok, amik belül krémesek, kívül tényleg roppanósak. A kefír és a szezámmag csodákat művel a májjal. Lehet belőle tökéletes ebéd, vacsora, de a vendégek is szeretni fogják. Karalábéhumusszal még izgalmasabbá tehetjük tálaláskor.
3. Csípős mázas csirkeszárnyak
A klasszikus vendégváró fogás, amivel biztosra mehetünk, ha kerti partira vagy csak egy meccsnézős estére várjuk a barátokat. A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Salátát mindenképpen kínáljunk mellé!
2. Tzatzikis tésztasaláta, citromos-joghurtos csirkenyárs és tarja „gyros” pácban
Valami új kell a grillpartira? Ennél a görögös-tzatzikis tésztasalátánál és csirkenyársnál keresve sem találnánk jobbat. Garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
1. Szuperropogós fűszeres rántott csirke
A legjobb dolog pedig mindannyiunk szerint, ami a csirkével történhet: az a panír és a forró olaj. Mindenki klasszikus nagy kedvence a rántott csirke, ha a recept szerint készítjük biztosan szuperropogós is lesz.