Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Benneteket is érdekel, melyik volt az az öt kenyérféleség, amire a legtöbben kíváncsiak voltatok? Mi most összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbbet, amivel igazán nagyot alakíthattok vacsorára, uzsonnára vagy egy szombati ebéd alkalmával.
2016. február 19.

Gyakorlatilag egyazon tésztareceptből elkészíthetjük mind az 5 ételt. Az egyes receptek mindig csak egy apró részletben térnek el egymástól. A liszt, a só, és a víz alap, aztán itt egy kis kefirt adunk hozzá, ott az élesztő helyett kovászt használunk, amott pedig keményítővel turbózzuk fel az alaptésztát. Ja, és a lekerekített körvonal minden esetben kötelező!

langosk5. Kefires lángos

Szenzációs vacsorának való, vagy késői reggeli is lehet ez a gluténmentes lángos. A háromféle liszt (fehér és barna rizsliszt, valamint cikórialiszt), háromféle keményítő (burgonya, kukorica és tápióka) és a kefir garancia arra, hogy egy könnyű és izgalmas tésztát kapjunk.

 

 

Pizza Gianni Annoni4. Pizza

Mára az egész világ az olaszok tenyeréből eszik. A pizza a földkerekség legnépszerűbb kenyérlángosa, és Gianni Annoni most elhozta nekünk a tökéletes, hamisítatlan nápolyi pizza receptjét. Az olívaolajat jó előre készítsük ki!

 

3. Ír parasztkenyér

Az írek tudják mi kell a népnek: ropogós kenyér, ami egy órán belül az étkezőasztalon illatozik. Garantáltan minden hozzávaló lesz otthon, és 35 perc elegendő, hogy készre süljön. És jó hír, hogy megspórolhatjuk a dagasztást és a kelesztést is!

2. CiabattaLecso_3

Az olaszok bucijának elkészítése már jóval több időt és gyakorlottságot igényel, de érdemes nekikezdeni: kétség nélkül a mi gyerekünk lesz a legmenőbb az iskolai tízórai szünetben. Remekül szelhető, nem morzsálódik és isteni finom! Frissen puha vajjal, pármai vagy parasztsonkával felülmúlhatatlan. Javaslat: ne csomagoljuk el mindet a srácoknak, hagyjunk magunknak is belőle!

1. Pita

Nem csak nevében, de hozzávalók alapján is kísértetiesen hasonlít a pizzára. Hasonló, ha nem nagyobb népszerűségre is számíthatunk, ha vacsorára a hús és a saláta mellé feltálaljuk. A pita tésztája itt is jól érzi magát a hűtőben pár hétig, így egész héten előrukkolhatunk vele különféle variációkban.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 vitamindús, citrusos étel

5 vitamindús, citrusos étel

A február ugyan most enyhe, de a tavasz még messze van. A hazai, friss gyümölcsök jó ideig váratnak még magukra. Használjuk tehát még bátran a melegebb égövből származó citrusokat. Arra az esetre, ha már nagyon unnánk őket, mi most összegyűjtöttünk öt változatos receptet.
Az 5 legfinomabb sós rétes

Az 5 legfinomabb sós rétes

Meggyes, mákos, almás, csokoládés és körtés. Ez mind nagyon közkedvelt rétes, de mi most bebizonyítjuk, hogy milyen sokféle, változatos és szenzációsan finom tud lenni a rétes, ha sós.
5 dolog, amitől eddig féltél a konyhában

5 dolog, amitől eddig féltél a konyhában

A konyháról elsőre mindenkinek az a hely ugrik be, ahol a finom vacsorák és egészséges reggelik készülnek, pedig az egyik legveszélyesebb hely a lakásban, tele éles késekkel és forró edényekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.