
Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek
Gyakorlatilag egyazon tésztareceptből elkészíthetjük mind az 5 ételt. Az egyes receptek mindig csak egy apró részletben térnek el egymástól. A liszt, a só, és a víz alap, aztán itt egy kis kefirt adunk hozzá, ott az élesztő helyett kovászt használunk, amott pedig keményítővel turbózzuk fel az alaptésztát. Ja, és a lekerekített körvonal minden esetben kötelező!
5. Kefires lángos
Szenzációs vacsorának való, vagy késői reggeli is lehet ez a gluténmentes lángos. A háromféle liszt (fehér és barna rizsliszt, valamint cikórialiszt), háromféle keményítő (burgonya, kukorica és tápióka) és a kefir garancia arra, hogy egy könnyű és izgalmas tésztát kapjunk.
4. Pizza
Mára az egész világ az olaszok tenyeréből eszik. A pizza a földkerekség legnépszerűbb kenyérlángosa, és Gianni Annoni most elhozta nekünk a tökéletes, hamisítatlan nápolyi pizza receptjét. Az olívaolajat jó előre készítsük ki!
3. Ír parasztkenyér
Az írek tudják mi kell a népnek: ropogós kenyér, ami egy órán belül az étkezőasztalon illatozik. Garantáltan minden hozzávaló lesz otthon, és 35 perc elegendő, hogy készre süljön. És jó hír, hogy megspórolhatjuk a dagasztást és a kelesztést is!
2. Ciabatta
Az olaszok bucijának elkészítése már jóval több időt és gyakorlottságot igényel, de érdemes nekikezdeni: kétség nélkül a mi gyerekünk lesz a legmenőbb az iskolai tízórai szünetben. Remekül szelhető, nem morzsálódik és isteni finom! Frissen puha vajjal, pármai vagy parasztsonkával felülmúlhatatlan. Javaslat: ne csomagoljuk el mindet a srácoknak, hagyjunk magunknak is belőle!
1. Pita
Nem csak nevében, de hozzávalók alapján is kísértetiesen hasonlít a pizzára. Hasonló, ha nem nagyobb népszerűségre is számíthatunk, ha vacsorára a hús és a saláta mellé feltálaljuk. A pita tésztája itt is jól érzi magát a hűtőben pár hétig, így egész héten előrukkolhatunk vele különféle variációkban.