Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Állítólag így lehet a leggyorsabban meghámozni a krumplit

2021. február 26.

Van, aki annyira utál krumplit pucolni, hogy inkább olyan ételeket készít, amelyekhez nem is kell bajlódnia a macerás művelettel, például héjában sült burgonyát vagy steakkrumplit. Néha azonban nem kerülhetjük el a nyűgös feladatot, így nem csoda, hogy számos olyan videó és cikk kering a neten, amelyek a hámozást megkönnyítő trükkökről számolnak be. 

Az egyik legnépszerűbb videó szerzője szerint az a legfontosabb, hogy hogyan fogjuk meg a krumplinkat hámozás közben. A forgatás és egyéb szerencsétlenkedés helyett a krumpli egyik végébe egy villát szúrunk, majd a villa nyelénél stabilan megragadva a krumplinkat sokkal egyszerűbb lesz azt meghámozni. Ha megvagyunk, a villát egyszerűen kihúzzuk, majd lehúzzuk a héjat a krumplink aljáról és tetejéről is.

Parázs vagy újburgonya esetén – azaz kisebb méretű krumpliknál – nem lesz feltétlenül gyorsabb a folyamat, de ezek úgyis héjastól megpirítva a legfinomabbak. A nagy, öreg krumplit viszont sokkal gyorsabban meg lehet így hámozni.

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így hámozzuk meg a póréhagymát

Így hámozzuk meg a póréhagymát

Következzen egy hosszú évek alatt kikísérletezett, teljesen hétköznapi módszer, amellyel ez a feladat maradéktalanul teljesíthető!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!