Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Adni is jó!

Csak egy cipősdoboz. Ennyit lenne jó érdemes megtöltenünk meglepetésekkel, és máris vidámabb lesz egy kisgyerek karácsonya. Erre is mutatunk ma lehetőséget és persze folytatjuk otthonunk fölkészítését is, miközben ismét körbenézünk a nagyvilágban: hogyan töltik a várakozás heteit máshol?
2015. december 6.

Osszuk meg az örömet!xmas_egyiptom_2

A Baptista Szeretetszolgálat évről évre megrendezi a jótékonysági Cipősdoboz akciót. Lényege, hogy bárki adhat ajándékot a nehéz sorsú gyermekeknek országszerte. A weboldalon bőven találtok információt, és rengeteg tippet, ha nincs ötletetek egyelőre. Ha kész, csomagoljátok be szépen a dobozt, és ragasszátok le jól, nehogy szétessen szállítás közben. A végén írjátok rá jól látható helyre, hogy kit szeretnétek meglepni vele (pl.: „fiú,8”, „lány, 12”). Európa egyik legnagyobb karitatív rendezvénye, a MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat és édességet vár adományként. Jó állapotú használt játékokat és könyveket is gyűjtenek. Az adományokat nem szükséges becsomagolni, a begyűjtő helyeken leadhatók.

Haladjunk a menüvel!

Íme, néhány étel amit elkészítés után a fagyasztóban tarthatsz: 1. Zserbó: a kész süteményt teheted a mélyhűtőbe, a csokis mázat fogyasztás előtt tedd rá, így nem ragad bele a csomagolás a csokiba. 2. Mézeskalács– és keksztészta: a begyúrt tésztákat adagonként becsomagolva tedd el, kisütés előtt időben vedd ki, fel kell engednie, hogy kiszaggathasd a formákat. 3. Töltött káposzta 4. Húsos ételekhez a húst felszeletelve, a szükséges mennyiségekben kiporciózva tedd el, de akár fűszerezhetjük, be is tölthetjük, vagy panírozhatjuk, a főzés előtti este tedd át a hűtő legfelső polcára, hogy kiengedjen. 5. Melléjük tehetjük például a kocsonyahúst, a káposztába, korhelylevesbe szánt füstölt húsféléket, a szilveszteri virslit vagy a pogácsához való tepertőkrémet is. 6. A zöldségek (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, stb.) jelentős részét konyhakészre pucolva tegyük a mélyhűtőbe.

Együtt a faluxmas_new zeland_2

Argentínában ez az időszak egyben az ősz vége, ekkor változik a klíma, és változik a nép hangulata is. Az előkészületek kezdete tulajdonképpen a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe, december 8-a, ekkor kezdik el a gyerekek díszíteni a karácsonyfát. Az ország más területein, például északon a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén felállított karácsonyfa arra emlékeztet, hogy a család most indul Betlehem felé, és az adventet úgy élik meg, mint egy zarándokutat. December 24-én a családok vagy az egész közösség az éjféli mise után sokszor hajnalig együtt marad – ez tulajdonképpen a szentmise folytatása, az agapé. Az ünnepi vacsorát legtöbbször kint a szabadban költik el, hiszen hőség van. Beszélgetnek, zenélnek, táncolnak. Egy-egy kisebb faluban az is előfordul, hogy utcabált hirdetnek meg.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mitől vidám a Mikulás?

Mitől vidám a Mikulás?

Persze hogy a hideg csípte pirospozsgásra a jó öreg Mikulás arcát. Azért picit utánanéztünk. Okos tippek, remek ajánlatok a forró italok világából – és egy kis történelem.
Otthon készülő apróságok - kezdd el ma!

Otthon készülő apróságok - kezdd el ma!

Ha jobban körülnézünk otthon, egy sor felhasználható holmiból tudunk izgalmas apróságokat készíteni, és most nemcsak az elfekvő nászajándékokra gondoltunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!