Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A vendéglátás jövője és a környezetbarát csomagolóanyagok

2023. október 3.

A környezetbarát csomagolóanyagok egyre inkább a vendéglátóiparban is teret hódítanak, és az étterem- és kávézóláncok egyre inkább felismerik a környezettudatos megközelítés fontosságát. A fenntartható csomagolás nem csak a környezet védelméhez járul hozzá, hanem az üzleti sikert is elősegítheti.

„A vendéglátásban a csomagolóanyagok szerepe különösen fontos, mivel az éttermek és kávézók nagy mennyiségű ételt és italt szállítanak el naponta. Azok a vállalkozások, amelyek a környezetbarát csomagolóanyagokra váltanak, nem csak a környezetet óvják, hanem számos más előnnyel is hozzájárulnak cégük sikerességéhez.” – állítja Nevihostényi Gábor a Begreen ügyvezető igazgatója.

Cikkünkben összeszedtük ezeket az előnyöket:

Fenntarthatóság

A hagyományos műanyag csomagolóanyagok széles körben ismertek környezetkárosító hatásukról. A környezetbarát alternatívák, mint például a biológiailag lebomló, újrahasznosítható vagy komposztálható csomagolóanyagok, hozzájárulnak a műanyagszennyezés csökkentéséhez.

Vásárlói elkötelezettség

Azok a vendéglátóhelyek, amelyek elkötelezettek a környezetvédelem mellett, vonzóbbak lehetnek a tudatos vásárlók számára. A környezettudatosság a vállalkozás hitelességét és felelősségét erősíti.

Jogi előírások

Számos régióban és országban, csakúgy, mint hazánkban is, egyre szigorúbb környezetvédelmi előírások vonatkoznak a csomagolóanyagokra. A papírcsomagolás segíthet ezen előírások betartásában és a szabályzatok megfelelésében.

Megtakarítás

Meglepő lehet, de hosszú távú szempontból a környezetbarát csomagolóanyagok gyakran gazdaságosabb megoldásnak számítanak. Az újrahasznosítható vagy komposztálható anyagoknak ugyan rövidebb az élettartamuk, de mivel egyszer használatosak, rengeteg időt és pénzt spórolhatunk azzal, hogy nem kell mosogatni.

Továbbá a környezetterhelés csökkentése hosszú távon minden cég számára megtérül, valamint a fenntarthatóságnak kedvező a társadalmi megítélése, ami szintén meglátszik hosszú távon, az ezáltal hozott forgalomban

„Az éttermek, kávézók és egyéb vendéglátóipari egységek számára fontos, hogy olyan környezetbarát csomagolóanyagokat válasszanak, amelyek megfelelnek az adott ételek vagy italok speciális szállítási igényeinek. Az ilyen csomagolások nem csak környezetvédelmi szempontból fontosak, hanem az ügyfelek elégedettségét is növelhetik. Ezért a Begreen termékeit úgy válogattuk össze, hogy miden felmerülő igényt ki tudjunk elégíteni. Legyen szó egy forró leves, kisebb szószok szállításáról, esetleg fagylalt, pizza, vagy sültkrumpli kínálásáról.” – mondja Nevihostényi Gábor.

„A vendéglátóipar szereplőinek hozzá kell járulniuk a fenntartható jövő kialakításához. De a környezetbarát csomagolóanyagok alkalmazása nem csak az üzletet segítheti elő, hanem az egész bolygót is, ami hosszú távon mindannyiunk érdekét szolgálja. Ezeknek a vállalkozásoknak fel kell ismerniük, hogy a környezetbarát csomagolóanyagok fontossága nem csupán rövidtávú trend, hanem elkerülhetetlen választás az üzleti siker és a fenntarthatóság szempontjából egyaránt.”

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!