
A magyarokon a világ szeme - Zajlik a döntő Lyonban
E pillanatokban is zajlik a verseny Lyonban, a világ legrangosabb szakácsversenyén a Bocuse d’Or-on. A ma este körülbelül 6 órakor az eredményhirdetéssel záruló bajnokságon legutóbb Széll Tamás a 10. helyet szerezte meg, olyan nemzeteket maga mögé utasítva, mint az olasz, vagy a hagyományosan jól szereplő finn. A verseny előtt természetesen senki sem jósolt, de sokan legalább ugyanezt, ha nem a 10-en belültre kerülést is emlegetik, amire minden esély is meg is van. Ugyanakkor szögezzük le: maga az a munka, amit az egység a felkészülési folyamat alatt elvégzett már önmagában óriási tapasztalat, ami nem mérhető le sem egy 7., sem egy 12. hellyel, szóval ezt a szokásos méricskélést ezúttal kevésbé lehet alkalmazni.
Hogyan is készült annak idején a magyar versenyző? Széll Tamás útját is követte annak idején csapatunk Lyonig:
A világot etetve
Miközben a versenycsarnokban a minden egyes apró részletre odafigyelő bírák, stoperrel, vonalzóval állnak lesben, addig a kinti hallban pedig a szakmai közönségnek tálalnak a magyar szakácsok. A VIP részlegben ugyanis – tekintve, hogy 2016-ban Budapest ad majd otthont az európai selejtezőnek – Magyarország vendégül láthatja a gasztronómiai világ legfontosabb szereplőit. A magyar stand fogásairól, szakácsairól is hamarosan beszámolunk, addig pedig drukkoljunk a magyar csapatnak!
A verseny előzményeiért kattints!