Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A magyarokon a világ szeme - Zajlik a döntő Lyonban

A magyar csapatot a második napra sorsolták, így ma reggel a Bocuse d'Or kétévente megrendezett világdöntőjén elstartolhatott Molnár Gábor is. Az izeselet.hu csapata a helyszínről jelentkezik, Lyonból.
2015. január 28.

E pillanatokban is zajlik a verseny Lyonban, a világ legrangosabb szakácsversenyén a Bocuse d’Or-on. A ma este körülbelül 6 órakor az eredményhirdetéssel záruló bajnokságon legutóbb Széll Tamás a 10. helyet szerezte meg, olyan nemzeteket maga mögé utasítva, mint az olasz, vagy a hagyományosan jól szereplő finn. A verseny előtt természetesen senki sem jósolt, de sokan legalább ugyanezt, ha nem a 10-en belültre kerülést is emlegetik, amire minden esély is meg is van. Ugyanakkor szögezzük le: maga az a munka, amit az egység a felkészülési folyamat alatt elvégzett már önmagában óriási tapasztalat, ami nem mérhető le sem egy 7., sem egy 12. hellyel, szóval ezt a szokásos méricskélést ezúttal kevésbé lehet alkalmazni.

Hogyan is készült annak idején a magyar versenyző? Széll Tamás útját is követte annak idején csapatunk Lyonig:

A világot etetve

Miközben a versenycsarnokban a minden egyes apró részletre odafigyelő bírák, stoperrel, vonalzóval állnak lesben, addig a kinti hallban pedig a szakmai közönségnek tálalnak a magyar szakácsok. A VIP részlegben ugyanis – tekintve, hogy 2016-ban Budapest ad majd otthont az európai selejtezőnek – Magyarország vendégül láthatja a gasztronómiai világ legfontosabb szereplőit. A magyar stand fogásairól, szakácsairól is hamarosan beszámolunk, addig pedig drukkoljunk a magyar csapatnak!

A verseny előzményeiért kattints!

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!