
A leggyümölcsösebb zöldség - 3 tavaszi desszert rebarbarával
Rebarbara kompót
Azt már nagyanyáinktól megtanultuk, hogy a sült húsoknak egyik legjobb kiegészítője a gyümölcsből készült kompót. Nincs ez másképp ezzel a nagyon egyszerűen elkészíthető sült csirkével sem. Péter rebarbara kompóttal kínálja, amit kevés cukorral és citromlével főz meg, vigyázva, hogy a rebarbara ne essen szét.
Diómorzsás sült rebarbara
Rebarbarából ilyen egészségtudatos, friss és finom desszert még nem készült: zabpehely, barna cukor, kókuszolaj a főbb összetevők. A diómorzsával pedig megkoronázzuk az egészet.
Gyömbéres rebarbaralekvár
Kompóthoz hasonlóan készül ez a frissítő lekvár: cukorral és citrom levével, csak itt még gyömbért is reszelünk hozzá és tovább is lehet főzni. Süteményekhez, helyes kis csatos üvegben ehető ajándéknak kiváló.