
A legfinomabb hütteitalok
2019. február 6.Síelni jó dolog, testet-lelket melengető forró italokat kortyolgatni a hüttében szintén kellemes téli program. Akár voltatok idén síelni, szánkózni vagy korcsolyázni, akár nem, ezek az isteni receptek biztosan el fognak varázsolni benneteket egy fázós estén. Tart még a tél, forró ital készítésre fel!
Lumumba
A német karácsonyi vásárok sztárja, de mi azt ajánljuk, hogy az ünnepek után is bátran fogyasszátok.
Hozzávalók (2 csészéhez):
200 ml tej
4 ek. kakaópor
4 tk. cukor
80 ml rum vagy amaretto ízlés szerint (az amaretto édesebb, mandulásabb ízű)
habtejszín
mini mályvacukor
Melegítsük fel a tejet egy fazékban, oldjuk fel benne a cukrot és a kakaóport, majd adjuk hozzá a rumot vagy az amarettót. A hideg tejszínt verjük habbá, kanalazzuk az italra, a tetejét szórjuk meg mályvacukorral.
Vadász tea
Az „igazi” hütteital. Osztrák specialitás, eladásra csak Ausztriában engedélyezett az előállítása. Az eredeti ital fekete teából, vörösborból és rumból áll, de ha otthon készítjük, csavarhatunk egy kicsit az alaprecepten.
Hozzávalók (2 csészéhez):
1 narancs
200 ml fekete tea
200 ml vörösbor
1 fahéjrúd
pár szegfűszeg
100 ml rum
A narancsokat felszeleteljük, majd egy fazékba tesszük az összes hozzávalóval együtt. Lassú tűzön felmelegítjük, felszolgálás előtt leszűrjük.
Grog
A régi időkben a hajók személyzete hordószám itta a rumot. Hogy az értékes ital ne romoljon meg a hosszabb utakon – na meg persze ne legyen állandóan részeg az összes matróz –, a rumot vízzel kezdték hígítani, így született meg a grog.
Hozzávalók (2 csészéhez):
1 citrom
400 ml víz
80 ml rum
2 ek. méz
A citromot vékony szeletekre vágjuk. A vizet és rumot felmelegítjük, feloldjuk benne a mézet. Citrommal tálaljuk.
Forrás: Das Kochrezept