
A kalcium és D-vitamin legjobb természetes forrásai
2018. november 2.Egészségünk és vitalitásunk megőrzése érdekében alapvető szükségünk van kalciumra és D-vitaminra. Érdemes megnézni, hogy természetes módon, finom ételekkel hogyan juttathatunk belőlük elegendő mennyiséget a szervezetünkbe.
A tejtermékek mindig jó kalciumforrások, ezeken kívül pedig az alábbi alapanyagokat is érdemes beépíteni a táplálkozásunkba: spenót, fodros kel, szójabab, fehérbab, halfélék (szardínia, lazac, pisztráng). Kalciumból a gyerekeknek életkortól függően napi 700-1300 milligrammot, a felnőtteknek 1000-1200 milligrammot kellene fogyasztaniuk.
D-vitamint nagy mennyiségben a zsírosabb halak (tonhal, makréla, lazac), a tejtermékek, az avokádó, a narancslé, a szójatej, a marhamáj és a tojássárgája tartalmaz.
Ha pedig a lista alapján nincs konkrét ötlet, jöjjön 5 szuper finom étel és ital az Ízes Életről:
Gökler Kriszti a spenótot a sós palacsinta tésztájába csempészte.
A fodros kel akár egy egészséges smoothie alapja is lehet. Bár a recept eleve tartalmaz fehérjét a görög joghurt révén, ha a növényi tejek közül a szójatejet választjuk, még tovább fokozhatjuk italunk pozitív élettani hatásait.
Két „legyet” egy csapásra: szardíniás avokádósaláta
Csigó Zita szuper tepsis fogása tejterméket és spenótot is bőven tartalmaz.
Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal
Bab és tonhal, együtt csak jó lehet!
Forrás: WebMD