Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A húsvéti, varázslatos 5-ös

A sonka olyan becsületbeli ügy, mint a bejgli. Ha rákérdezünk, biztos kész családtörténelem lesz a válasz, ki és miért úgy készíti. A magunk részéről összegyűjtöttük a legfinomabb falatokat!
2016. március 25.

Mi most összegyűjtöttünk öt, hidegen is fogyasztható, szuperfinom vendégváró ételt, amivel lenyűgözhetjük a rokonok seregét. A jelszó pedig: “A sonkán túl is van disznó!”, azaz a sertés egyéb részeit is nyugodt szívvel bevethetjük húsvétkor, hiszen a második napon sonkát már úgyis mindenki unja.

Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Ideális vendégváró fogás, hiszen a pácolás miatt a húsnak úgyis állnia kell, így ajánlatos is jó előre elkészíteni, nem akkor kell kapkodni, mikor már mindenki a fedélzeten van. Egészséges is, hiszen olyan, mintha házilag készítenénk felvágottat, megkímélve szeretteinket az adalékanyagok okozta káros következményektől. A receptben javasolt kapros-mustáros öntetet cserélhetjük akár házi tormára is, hogy megmaradjon a húsvéti feeling.

Tejben párolt sertésfilétejben husi (1)

Könnyedén, kevés előkészülettel kiadós reggelit varázsolhatunk a húsvéti asztalra, persze ha vacsorára kellene valami finomság, akkor ez a fogás este 6 után is megállja a helyét. A finoman fűszerezett és tejben puhára párolt sertéscomb egy szelet friss, ropogós kenyérrel, tormával vagy csemege uborkával a családi asztal, az együtt töltött idő pompás kísérője lesz.

Hideg, fűszeres sertésszűz

Hideg, fűszeres sertésszűzGyönyörűen elkészíthető hidegtál sertésszűzből, friss zöldségekkel: retekkel, paprikával, újhagymával és persze az elmaradhatatlan főtt tojás is nagyon jól illik hozzá. A hús nem lesz unalmas, hiszen különleges pácban áztatjuk min. 4 órán keresztül: kerül bele vörösbor, babérlevél, rozmaring és narancs héj is, ez mind garancia a fantasztikus ízélményre.

Hatfűszeres, sült sertés hasaalja

Ezt az igazán laktató fogást, nem ajánljuk kései vacsorára, inkább ebédre, vagy hidegen felszelve másnap reggelire. Az előkészületek itt is több órát vesznek igénybe, így érdemes előtte nap rászánni az időt a sütésre, de az eredmény önmagáért beszél. Szeretettel készítsük, simogassuk jól meg a, házilag elkészített, fűszerkeverékkel, és nagyon hálás lesz értre. Persze nem csak a sertés mond majd köszönetet, hanem a vendégsereg is kezet csókol nekünk.

Húsvéti sonka kétféle tormával

Ha pedig a klasszikus és tökéletes húsvéti sonka elkészítésének a titka még nincs a birtokunkban, akkor ezt is érdemes még idejében elsajátítanunk. Nyugalom még van bőven időnk! Kiindulási pont: a “bizalmi hentes”, akinek az árujában még sohasem csalódtunk. Második lépés pedig a sonka előéletének alapos tanulmányozása: semmiképpen se vegyünk gyorspácolt terméket. Legyen hagyományos, hideg füstölésű. Nemesvölgyi Attilától, egyéb hasznos információkat is megtudhatunk a beszerzéssel, az elkészítéssel és a pácolással kapcsolatban is. Attila kétféle házi tormát is ajánl a sonka mellé.

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

5 ráérős tojásos reggeli hétvégére

Ki mondta, hogy húsvétkor (előtt, után) csak főtt tojást lehet reggelizni? Aki valami újdonságra vágyik, és szeretné ha a nyuszi idén nem csak főtt tojással állítana be, annak összegyűjtöttünk öt tavaszi tojásos reggelivariációt.
Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

A minap a piacon találtam mustárlevelet, nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretem és kiváló a salátákhoz (arról nem is beszélve, hogy javítja fogyasztása a vérkeringést), így gyorsan vettem is vagy 10 dekát és azonnal beugrott egy receptötlet a húsvéti nagycsaládos reggelihez!
Sonkával okosabban

Sonkával okosabban

Húsvét előtt sokunknak fejtörést okoz, milyen sonkát vegyünk, hol vásároljuk meg, mire figyeljünk oda a sonka kiválasztásakor. Ehhez adunk némi segítséget, ugyanis a sonkavásárlás egyáltalán nem nehéz feladat, ha az ember tudja, milyen szempontokat vegyen figyelembe.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!