
A hét menő alapanyaga: a kelbimbó!
A kelbimbó egyik legszimpatikusabb tulajdonsága, hogy bővíti a tél végi szegényesebb zöldségválasztékot. Színével, formájával, ízével kellemes változatosságot hoz az ilyenkor már kevés izgalmat okozó gyökérzöldségek közé. Gyorsan össze is gyűjtöttük, miért érdemes rámennünk, függetlenül attól, hányadik találkozásunk is lesz a pompás kiskáposztával.
Egy tál ízes főzelék
Ez a főzelék nem igazán szokatlan, azt is mondhatnánk, hogy csak egy szimpla, tárkonyos-mustáros lencseétel. De ha mindezt kombináljuk egy másik zöldséggel – ami jelen esetben a kelbimbó –, akkor máris csavartunk egyet az egészen és egy új, összetettebb egytálat kapunk. Örök klasszikus a kamrából és a piacról mixelve.
Külön is, hát még együtt
A citromkrémes spagetti a kelbimbónak is új értelmet ad. Érdemes a randevút minél hamarabb összehozni, a savanyútól a kellemesen kesernyésig nagy lesz a buli.
Ha csak sütni kell
A tökéletes kelbimbóhoz só, bors, olaj és 20 perc sütési idő kell. Igen, ez a három dolog, nem cifrázzuk, csak szeretjük. A pirultabb részekért kis házibajnokságot is rendezhetünk, a magunk részéről arra szavazunk. Mellé mindenféle mártogatóst is kínálhatunk és ha még időnk is van, akkor akár egy főételt is összehozhatunk, ha nincs, akkor mondjuk azt, hogy eleve csak sült kelbimbót akartunk készíteni.