Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A hét menő alapanyaga: a kelbimbó!

Csodás megoldások, meglepő fordulatok a zöldség történetében, na és a konyhában! Gondoljuk újra a kapcsolatunkat a kelbimbóval, adunk rá okot bőven!
2015. november 19.

A kelbimbó egyik legszimpatikusabb tulajdonsága, hogy bővíti a tél végi szegényesebb zöldségválasztékot. Színével, formájával, ízével kellemes változatosságot hoz az ilyenkor már kevés izgalmat okozó gyökérzöldségek közé. Gyorsan össze is gyűjtöttük, miért érdemes rámennünk, függetlenül attól, hányadik találkozásunk is lesz a pompás kiskáposztával.

Egy tál ízes főzeléktarkonyos_lencse_feri

Ez a főzelék nem igazán szokatlan, azt is mondhatnánk, hogy csak egy szimpla, tárkonyos-mustáros lencseétel. De ha mindezt kombináljuk egy másik zöldséggel – ami jelen esetben a kelbimbó –, akkor máris csavartunk egyet az egészen és egy új, összetettebb egytálat kapunk. Örök klasszikus a kamrából és a piacról mixelve.

Külön is, hát még együtt

A citromkrémes spagetti a kelbimbónak is új értelmet ad. Érdemes a randevút minél hamarabb összehozni, a savanyútól a kellemesen kesernyésig nagy lesz a buli.

Ha csak sütni kellkelbimbo_2

A tökéletes kelbimbóhoz só, bors, olaj és 20 perc sütési idő kell.  Igen, ez a három dolog, nem cifrázzuk, csak szeretjük. A pirultabb részekért kis házibajnokságot is rendezhetünk, a magunk részéről arra szavazunk. Mellé mindenféle mártogatóst is kínálhatunk és ha még időnk is van, akkor akár egy főételt is összehozhatunk, ha nincs, akkor mondjuk azt, hogy eleve csak sült kelbimbót akartunk készíteni.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gondold újra a kelbimbóval!

Gondold újra a kelbimbóval!

Hálás vagyok a belgáknak a kelbimbóért. Ők voltak ugyanis olyan kedvesek, és kinemesítették ezt a növényt a 19. században, amely egyébként a Földközi-tenger környékéről származik. Nagy jót tettek ezzel az emberiség azon hányadának, akik szeretik a bimbóskelt. Aki eddig legyintett rá, gondolja újra!
Tárkonyos lencsefőzelék curry-s kelbimbóval

Tárkonyos lencsefőzelék curry-s kelbimbóval

Ez a főzelék nem igazán szokatlan, azt is mondhatnám, hogy csak egy szimpla, tárkonyos-mustáros lencseétel. De ha mindezt kombináljuk egy másik zöldséggel – ami jelen esetben a kelbimbó –, akkor máris csavartunk egyet az egészen és egy új, összetettebb egytálat kapunk. A szilveszteri lencse idén készülhet, akár így is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!