
A csodálatos és megunhatatlan zöldborsó
A zöldborsó mindig jó választás, ha egy kis zöldséghez akarjuk juttatni családunkat. A borsó színe, alakja és mérete miatt kevés olyan gyerek van, aki ne szeretné. A borsó megbízható, akár frissen, akár fagyasztva. Hamar elkészül, és végtelen számú étel készíthető belőle. Íme néhány tipp, hogy átlépjük a borsóleves, – főzelék, rizi-bizi hármast.
Zöldborsó krémleves újhagymával
Tartalmas és ízgazdag krémleves. Igazi kis házi ebédet rittyenthetünk, ha egy szendvicset is bedobunk mellé, de amúgy megáll magában is.
Borsós-mentás pesztó szotyival
Sűrűbb és darabosabb, mint a klasszikus pesztó. Remekül passzol különféle tésztákhoz, pirítóshoz. Ha fagyasztott borsóval dolgozunk kihagyhatjuk a blansírozást.
Vajban párolt borsó, salátával és tárkonnyal
Klasszikus francia előétel vagy köret. A nehéz, rántásos borsófőzelék zsenge, könnyed alternatívája. Feldobhatjuk pirított szalonnakockákkal. Bárányhoz és halhoz hibátlan.
Curry borsóval és tofuval
A tökéletes vegetáriánus vacsora. Illatos, színes egytálétel borsóval és tofuval. Ehetjük kuszkusszal, rizzsel vagy quinoával. A tofut kicserélhetjük fetasajtra, így grillezett húsok szuper körete is lehet.
Csípős-citromfüves borsó
A lime és a citrom kihagsúlyozza a borsó édességét, amit jól ellensúlyoz a jalapeno csípőssége ebben a vietnámi ételben. Tálaljuk rizzsel, sült hallal és frissen reszelt gyömbérrel.
Omlett borsóval és kecskesajttal
Zöldséggel turbózott olasz rántotta. Salátával és szendviccsel körítve könnyű vacsora, vagy egy kiadós villásreggeli kerekedhet belőle.
Friss borsósaláta miso vinaigrettével
A világos ázsiai mártással, a ropogós uborkával és retekkel a legsötétebb januári napot is feldobja. Gyors vacsora vagy könnyű ebéd.
Tészta borsóval, sonkával és zsályával
A borsót arra teremtették, hogy találkozzon a sonkával és együtt elmerüljenek egy krémes, tejszínes szószban. Gyorsan elkészül, mégis isteni és elegáns, bármilyen alkalomra. Zsálya helyett tehetünk bele kakukkfüvet vagy tárkonyt is. Ricottával és házi készítésű gnocchival pedig egyszerűen felülmúlhatatlan.
Ricottás-borsós pirítós
Ennél viccesebb és egyszerűbb reggelit elképzelni sem tudunk. Ne dobd ki a száraz kenyeret! Kend meg ricottával és pakold tele párolt borsóval!
Forrás: www.finecooking.com