
A 7 legjobb fehérjeforrás a húson kívül
Íme néhány ötlet, hogyan juthatunk fehérjéhez, ha éppen nem szeretnénk húst enni.
Lencse
A hüvelyesek családjának tagjaként, a lencsének lenyűgöző a fehérjetartalma, 18 g csészénként. Legtöbbször levesként és főzelékként találkozhatunk vele, de meleg salátaként legalább annyira gyönyörű, mint amennyire finom.
Csicseriborsó
A szegény, elfeledett csicseriborsó. Odavagyunk érte humusz formájában, és azért is nagyon szeretjük, hogy szinte bármilyen ízt magáévá tud tenni. Legalább ilyen fontos, hogy 14 g fehérjét tartalmaz minden egyes csészényi csicseriborsó. Amíg rendszeresen szerepel étrendünkben ez az apró méretű finomság, addig nem kell igazán izgulnunk a megfelelő fehérjefogyasztás miatt.
Quinoa
A quinoa, ez a fantasztikus gabona, talán a legváltozatosabban elkészíthető húsmentes proteinforrás. Főtt állapotban 8 g fehérjét tartalmaz csészénként.
Bab
A bab, amellett, hogy csökkenti a koleszterin szintet és stabilizálja a vércukor szintet, még fantasztikus fehérjeforrás is, a maga 13 g/csésze adagjával. Isteni levesnek, de egy finom mexikói vacsora összetevője is lehet az avokádós pita kísérőjeként.
Feketebab
Jöjjön a babcsalád még egy tagja, mint fehérjeforrás. A sötétebb változat fehérjetartalma 16 g/csésze, és ehhez járul még a 15 g rosttartalom is, ami már a napi ajánlás fele. Legtöbbször avokádóval együtt készítik el, és nagyon jól működnek együtt.
Tempeh
A tempeh-vel leginkább sütemény formájában találkozhatunk. Íze szinte teljesen semleges, így minden attól függ, hogy hogyan fűszerezzük. Nagyon magas a fehérjetartalma 20 g/100 g.
Tahini krém
A tahini egy pirított szezámmagból készült hozzávaló. Az állaga egy kicsit sűrűbb, mint a mogyoróvajnak. Kitűnő dió/mogyorómentes hozzávaló allergiában szenvedőknek. 8 g fehérjét tartalmaz minden 2 evőkanálnyi adagban.
Forrás: www.purewow.com