
A 3 legzöldebb fogás tavaszváróknak
Zöldborsó francia módra
Nem is igazán főzelék, a szó magyaros értelmében, hiszen könnyed tavaszi zöldségek roppanósra párolva, kevés vajjal (ahogy a franciák szeretik) besűrítve. És hogy valami izgalmas íze is legyen, pirított szalonnakockákkal bolondítjuk meg.
Petrezselymes karalábéleves
Ezt az igazán tavaszias hangulatú krémlevest nagyon kevés alapanyagból varázsolhatjuk az étkező asztalra. Nem is kell nagyon más hozzá, mint petrezselyem és karalábé. A tavaszi jelleg titka, az újhagymában rejlik: ezt tegyük meg a krémleves alapjának és biztos a zöld siker!
Citromos tavaszi saláta
Friss, citromos tavaszi primőrökből összeállítható saláta. Önmagában olívaolajos, pirított tortillával vagy húsok mellé salátának is kiválóan működik. Roppanós, üde és vitamindús.