
A 3 legszexibb fogás karalábéval
Friss, petrezselymes karalábésaláta
Őrületes ízkavalkádra számítson, aki ezt a salátát választja, hiszen a karalábé mellett petrezselyem és dió is szerepel az alap pesztóban. A karalábét pedig kétféle állaggal és formában láthatjuk viszont a tányérunkon: a gyufaszálra vágott, nyersen míg a felkockázott párolva megy a salátába.
Dupla karalábés rizottó
2 az 1-ben recept, hiszen egyszer megtudhatjuk a tökéletes alaprizottó elkészítésének titkát, másrészt egy húsmentes vegetáriánus egytálételt varázsolhatunk a vacsora asztalra, amit saját vagy családunk ízlése szerint variálhatunk. Ez most egy karalábés verzió: a roppanósra párolt karalábé egyik részét pürésítjük másik fele pedig felkockázva kerül a rizottóba.
Sültpaprikás karalábé-krémleves
Ez a leves annyira gyönyörű színeket hoz, hogy fáj a szívünk eltüntetni a tányérból. A mediterrán narancsszínt a paprikának köszönhetjük, amit nagyszerűen egészítenek ki a karalábé felcsíkozott zsenge levelei tálaláskor. A paprika és a karalábé harmóniája persze az ízében is megmutatkozik. Próbáljuk ki!