Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A 3 finom dolog januárban az Ízes Élet szerint

Minden évben a januárt érezzük a leghosszabb hónapnak az évben. Elmúltak a fényes ünnepek, és utánuk még sötétebbnek tűnnek a szürkés hétköznapok. Ezért úgy döntöttünk, hogy egyszerűen nem tűrjük tovább, hogy lépten-nyomon csak azt halljuk, legyen már vége ;) Kerestünk, és találtunk is néhány ízletes okot, hogy szerethető legyen!
2016. január 13.

Együttérzünk mindazokkal, akik tudnának akár 3, 4, 5, akár 6 jobb hónapot is mondani a januárnál. Ezért megpróbáljuk szerethetővé tenni, hogy ne úgy vágjunk bele az utolsó két hétbe, hogy egy kicsit sem szeretjük őt.  Gyorsan körbenéztünk és csomó ízt találtunk benne!

Disznótoros kalandokDisznótoros, házi mustár, kelkáposztás krumplipüré

Ha nincs rokon, akkor már van erre számtalan szervezett mód is, de ha úgy sem vágyódunk rá, akkor pedig legalább a hentesboltban élvezhetjük (jó tippek nyomán) áldásos hatásait egyik nemzeti sportunknak, a disznótornak. Hogy mi micsoda és mire való, azt ki is gyűjtöttük ide.

Gyökerek mindenholMázas sült gyökérzöldségek

Jó, azt talán elismerjük, hogy a piacon nem most láthatjuk a legvadabb színorgiát, ellenben például céklával bármikor bármit megvadíthatunk és még az unalmasnak tűnő gyökérzöldségek is képesek a sütőnkben új életre kelni. Ettől a főzeléktől például garantáltan jobban érezzük majd magunkat, de ha már kiosontunk a kanapéról a konyhába, akkor toljuk be a sütőbe a zöldésgeket és várjunk szeretettel erre.

Teával az álmos délutánokérttea_6

Hétvégén még csak-csak átvészeljük, a munkahelyen valóban kicsit bosszantó, amikor ránktör a végeláthatatlan délután okozta melankólia (leánykori nevén álmosság). Ráadásul, ha valamiféle (horribile dictu) fogyási fogadalomban vagyunk, és sikerült eddig eljutnunk úgy, hogy be is tartjuk, akkor még nagy valószínűséggel éhesek is vagyunk: nem túl előnyös párostítás. De ne csüggedjünk, teázzunk méltóságteljesen!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mázas, sütőben sült gyökérzöldségek

Mázas, sütőben sült gyökérzöldségek

Így megsütve a gyökérzöldségeket azok is szeretni fogják, akik korábban még látni sem bírták őket.
Mi micsoda a disznótorosban? - Túlélő kalauz a döfés utánra

Mi micsoda a disznótorosban? - Túlélő kalauz a döfés utánra

Aki nem maga vág vagy vágat, annak egy ideje már érkeznek a rokonok disznótoros-pakkjai, de vajon mi van a csomagban? 10+1 alapfogalom a disznóvágás körül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!