
A 10 legmenőbb gasztromagazin
1. Gourmet
Ha korábban nem olvastad a Gourmet-t, itt az ideje elkezdeni. Ruth Reichl (volt étterem kritikus a NY Times-nál) főszerkesztővé válása óta, a Gourmet magazin a legjobb a maga műfajában. A rengeteg recept mellett, az újság sok utazással és éttermekkel kapcsolatos cikkeket is tartalmaz. A hibátlan szerkesztést csak a szuper fotók múlják felül. Egyszóval, ez a magazin kötelező mindenkinek, akit valóban érdekel a gasztronómia.
2. Saveur
Ha ezt a magazint olvasgatod, nem is vágysz többet utazásra. A lenyűgöző képes receptekkel a világ bármelyik konyhájában otthon érezheted magad. A cikkek leginkább az autentikus és regionális főzésre fókuszálnak. Akik szeretik kipróbálni a különböző nemzetek konyháit, mindenképpen szerezzenek be pár Saveurt..
3. The Art of Eating
A The Art of Eating-ben minden megtalálható a legfinomabb ételekről és a hozzájuk leginkább passzoló borokról. A ‘minden’ szó kiterjed a termékek beszerzési helyére is, legyen az autentikus helyi farm, vagy egy webshop. A negyedévenként megjelenő lapot a szakértelem és szenvedély szavakkal tudnánk leginkább jellemezni. Ha arra vagy kíváncsi, hogy milyen alapanyagot honnan érdemes beszerezni, ez a te magazinod!
4. Food & Wine
A magazin tényleg egyszerre akar mindenkit megnyerni, ezért nem igazán szakosodnak semmilyen területre. Találkozhatunk sok recepttel, utazgathatunk. Külön kiemelnénk a magazinban található képeket, fantasztikusak. Ne hagyd ki a Food&Wine évente megjelenő Top 10-es listáját sem, mely a legtehetségesebb, új séfeket vonultatja fel.
5. Cook’s Illustrated
A Cook’s illustrated egy kéthavonta megjelenő, nagyon szép ‘hogyan-készül’ magazin. A tartalom nagy része gyönyörűen illusztrált, lépésről-lépésre bemutatott receptekből áll, végig követve a teljes főzési metódust. Vállaltan őszinte értékeléseket kaphatunk konyhai eszközökről és edényekről. A magazinban nincs hirdetés, szóval biztos lehetsz benne, hogy semmilyen gyártó nem befolyásolja a véleményüket.
6. Art Culinaire
Ebben a negyedévente megjelenő kemény borítású magazinban, profi séfek által írt receptekkel és cikkekkel találkozhatunk, melyeket nem kevésbé professzionális fényképekkel illusztrálnak. Ha komolyan érdeklődsz a gasztronómia iránt, feltétlenül szerezd be!
7. Gastronomica
Az újságot a Kalifornia-i Egyetem adja ki. A némileg akadémiai stílusban, de jól megírt és éleslátó cikkekkel, sokféle témát érintenek, a leghétköznapibb konyhai kérdésektől a csúcsgasztronómiáig.
8. Fine cooking
A Fine cooking egy szuper magazin, gyakorlatilag bárkinek, aki szeret főzni. Telis-tele van nagyszerű receptekkel, nem rejtett célja ugyanis a főzés művészetének átadása. Bármilyen szinten legyél is, a gyönyörűen képekkel illusztrált leírások és instrukciók segítségével, biztosan jobb szakács válik belőled.
9.Cooking Light
A cím ellenére, a Cooking Light a komoly főzésről és az egészséges ételekről szól. Akár egy gyors és könnyű receptet, akár egy ünnepi menüt akarsz az asztalra varázsolni, itt mindenre megtalálod a választ ( természetesen egészségesen).
10. Bon Appétit
A Gourmet újság kistestvére. Jó receptek és idényszerű érdekes cikkek. Rengeteg hirdetés található azonban benne( a legtöbbnek köze nincs az ételekhez), ami nem túl szerencsés. Az ára viszont amellett szól, hogy szerezd be, a receptek szuperek benne, szóval jó étvágyat!