Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A 10 legmenőbb gasztromagazin

Ahogy a gourmet ételek és a celeb séfek is egyre népszerűbbé váltak, magazinok tucatjai bukkantak fel a kulináris világban. A szaklapoktól a receptújságig megtalálható minden. Így mi is könnyen rálelünk a saját ízlésünknek megfelelőre. Következzen hát egy útmutató, a gasztronómiai lapok útvesztőjében a gourmetfood.about.com válogatása alapján.
2015. október 5.

1. Gourmet

Ha korábban nem olvastad a Gourmet-t, itt az ideje elkezdeni. Ruth Reichl (volt étterem kritikus a NY Times-nál) főszerkesztővé válása óta, a Gourmet magazin a legjobb a maga műfajában. A rengeteg recept mellett, az újság sok utazással és éttermekkel kapcsolatos cikkeket is tartalmaz. A hibátlan szerkesztést csak a szuper fotók múlják felül. Egyszóval, ez a magazin kötelező mindenkinek, akit valóban érdekel a gasztronómia.

2. Saveur

Ha ezt a magazint olvasgatod, nem is vágysz többet utazásra. A lenyűgöző képes receptekkel a világ bármelyik konyhájában otthon érezheted magad. A cikkek leginkább az autentikus és regionális főzésre fókuszálnak. Akik szeretik kipróbálni a különböző nemzetek konyháit, mindenképpen szerezzenek be pár Saveurt..

3. The Art of Eatingartofeating

A The Art of Eating-ben minden megtalálható a legfinomabb ételekről és a hozzájuk leginkább passzoló borokról. A ‘minden’ szó kiterjed a termékek beszerzési helyére is, legyen az autentikus helyi farm, vagy egy webshop. A negyedévenként megjelenő lapot a szakértelem és szenvedély szavakkal tudnánk leginkább jellemezni. Ha arra vagy kíváncsi, hogy milyen alapanyagot honnan érdemes beszerezni, ez a te magazinod!

4. Food & Wine

A magazin tényleg egyszerre akar mindenkit megnyerni, ezért nem igazán szakosodnak semmilyen területre. Találkozhatunk sok recepttel, utazgathatunk. Külön kiemelnénk a magazinban található képeket, fantasztikusak. Ne hagyd ki a Food&Wine évente megjelenő Top 10-es listáját sem, mely a legtehetségesebb, új séfeket vonultatja fel.

5. Cook’s Illustratedcooks

A Cook’s illustrated egy kéthavonta megjelenő, nagyon szép ‘hogyan-készül’ magazin. A tartalom nagy része gyönyörűen illusztrált, lépésről-lépésre bemutatott receptekből áll, végig követve a teljes főzési metódust. Vállaltan őszinte értékeléseket kaphatunk konyhai eszközökről és edényekről. A magazinban nincs hirdetés, szóval biztos lehetsz benne, hogy semmilyen gyártó nem befolyásolja a véleményüket.

6. Art Culinaire

Ebben a negyedévente megjelenő kemény borítású magazinban, profi séfek által írt receptekkel és cikkekkel találkozhatunk, melyeket nem kevésbé professzionális fényképekkel illusztrálnak. Ha komolyan érdeklődsz a gasztronómia iránt, feltétlenül szerezd be!

7. Gastronomicagastronomica

Az újságot a Kalifornia-i Egyetem adja ki. A némileg akadémiai stílusban, de jól megírt és éleslátó cikkekkel, sokféle témát érintenek, a leghétköznapibb konyhai kérdésektől a csúcsgasztronómiáig.

8. Fine cooking

A Fine cooking egy szuper magazin, gyakorlatilag bárkinek, aki szeret főzni. Telis-tele van nagyszerű receptekkel, nem rejtett célja ugyanis a főzés művészetének átadása. Bármilyen szinten legyél is, a gyönyörűen képekkel illusztrált leírások és instrukciók segítségével, biztosan jobb szakács válik belőled.

9.Cooking Lightcookinglinght

A cím ellenére, a Cooking Light a komoly főzésről és az egészséges ételekről szól. Akár egy gyors és könnyű receptet, akár egy ünnepi menüt akarsz az asztalra varázsolni, itt mindenre megtalálod a választ ( természetesen egészségesen).

10. Bon Appétit

A Gourmet újság kistestvére. Jó receptek és idényszerű érdekes cikkek. Rengeteg hirdetés található azonban benne( a legtöbbnek köze nincs az ételekhez), ami nem túl szerencsés. Az ára viszont amellett szól, hogy szerezd be, a receptek szuperek benne, szóval jó étvágyat!

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Minden kóser, ami jó” -   A Rosenstein Szakácskönyv

„Minden kóser, ami jó” - A Rosenstein Szakácskönyv

Ezzel a címmel jelent meg hazánk egyik legismertebb zsidó-magyar éttermének, a Rosenstein Vendéglőnek a szakácskönyve. A három generáció kedvenc receptjeit tartalmazó gyűjtemény, azonban – ahogy a címe is mutatja –mindazoknak szól, akik szeretnek jókat enni.
A Csokoládé szerzőjének konyhája

A Csokoládé szerzőjének konyhája

Nem csoda, hogy Joanne Harris – a Csokoládé, a Szederbor, az Ötnegyed narancs írója – regényeinek középpontjában gyakran az étel áll. Az írónő egy édességeket áruló trafikban született a közép-angliai Barnsley-ban. Az ételhez és édességekhez fűződő viszonyáról a brit Guardian-nek vallott, ebből szemezgettünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!