Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

9 pazar vacsora a bűvös 15 perc alatt

Minden tiszteletünk azoké, akik lelkesen készítenek kovászt a házi ciabattához, főznek otthon sört vagy füstölnek halat a kert végében, de vannak napok, mikor 15 perc áll rendelkezésünkre, hogy vacsorát készítsünk a családnak, vagy a vendégeknek. íme néhány ötlet.
2016. április 29.

Vannak olyan esték, amikor egy csomag csipsz és egy tea a vacsora. Vagy még rosszabb. Hogy ezeket az eseteket kivédjük, kreatívnak kell lennünk, ha már időnk nincs.
Néhány hozzávaló persze szükséges a kamrából. Ezek az ételek biztosan nem kerülnek be egyik gourmet-lexikonba sem, de azért érdemes kipróbálni őket. Mondjuk ki bátran ezek a félkész ételek. Egy biztos: a boltban vásárolt, csak mikrózást igénylő dobozos kajánál ezerszer jobbak!

1. Grillcsirke

Bármelyik hentesnél, és most már egyre több élelmiszerüzletben is forognak a csirkék a nyársakon. Ha szerencséd van, pont friss, ha meg várnod kell egy kicsit, pont be tudsz vásárolni! Ha szeretnéd feldobni, készíts belőle salátát!

2. Friss tészták zöldfűszerekkelbrokkolis_soskasteszta

A félkész, friss tészták már a magyar boltokban is egyre nagyobb helyet követelnek maguknak a hűtők polcain. Az árak is elég eltérőek, válasszunk egy közepesen drágát. Dobd fel egy kis zöldfűszerrel, párolt zöldséggel vagy egy egyszerű szósszal.

3. Tárkonyos csirkesaláta

Már megint a grillcsirke fog megmenteni az éhenhalástól! Keverd össze tárkonnyal és salátával. Egyszerűbbnek tűnik megvenni a boltban egy kész salátát, de ha magadnak csinálod, egyrészt csak az kerül bele amit szeretsz, ráadásul rengeteg pénzt és időt spórolhatsz meg.

 4. 15 perces egytálétel05.04 Friss tészta sült debrecenivel, gyöngyhagymával

 Ez egyszerűen hihetetlen! Egy edényben összekeverünk paradicsomot, karikára vágott kolbászt, tésztát, fűszereket. 15 percig főzzük, kevergetjük.

 5. Csípős-csirkés szendvics

Vágd csíkokra a grillcsirkét, keverd össze sajtszósszal és csípőspaprikával, majd kend a szendvicsedre. Lehet tízórai, ebéd vagy vacsora. Igazi street food ízek, sorban állás és hideg nélkül, otthon. Ha a vasárnapi ebédből maradt egy kis borjúkaraj, akkor azt is hasznosíthatjuk vacsorára bátran!

6. Kolbász és paprikagrillkolbász

Klasszikus őszi étel, és egyike a leggyorsabbaknak. Süss hagymát, keverd össze sült kolbásszal és paprikával. Készíthetsz mellé köretet is, de ha igazán gyors akarsz lenni, egyél mellé kenyeret!

7. Csirkés Quesadillas

Reszelt sajt? Kapható. Grillcsirke? Már beszéltünk róla. Előre csomagolt tortilla? Szintén készen megvehető. Kész is a vacsora, csak tekerd fel és süsd meg.  

 8. Zöld gnocchignocchi

Friss gnocchit már mindenhol kapni. Keverd össze friss vagy fagyasztott spenóttal, brokkolipesztóval vagy reteklevéllel! Adhatsz hozzá csirkét, tejszínt, fűszereket.

9. Fokhagymás tészta garnélával

Mit csinálj a fagyasztott garnélával és egy csomag friss tésztával? Keverd össze, de el ne felejtsd a fokhagymát és a sajtot! Nem csak az illata, az íze is isteni!

Forrás: www.chowhound.com

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 őrült jó variáció almás pitére

10 őrült jó variáció almás pitére

Fűszeres alma illata száll a sütőből...kell ennél több egy gyönyörű napsütéses őszi délután? A hideg napok még csak most jönnek és valahogy át kell vészelnünk jövő tavaszig. Csempésszünk hát egy kis változatosságot a hideg hétköznapokba! 10 remek ötlet, hogyan variálhatjuk meg az almás pitét.
Wokkal jobb! 5 érv a wok mellett

Wokkal jobb! 5 érv a wok mellett

Wokot venni megéri, minden szempontból! Igaz, nagy helyet foglal és kezdetben nehéz lesz vele dolgozni, és tisztítani sem lesz egyszerű. Azonban az első fenséges étel elkészülte után, fel fogod tenni magadnak a kérdést: hogy élhettem eddig wok nélkül?
A világ legfinomabb kuszkusz receptjei

A világ legfinomabb kuszkusz receptjei

Szicíliában kuszkusz fesztivált rendeztek, ahová a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, hogy megmutassák, náluk hogyan készítik a kuszkuszt. Hiszen Olaszországtól Brazíliáig, Marokkótól Franciaországig, a világ számtalan pontján főzik és szeretik ezt a nálunk kevésbé ismert ételt. Nézzünk hát 8 ellenállhatatlan kuszkusz variációt!

Napi ajánlatunk

Top videók