Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

7 tipp a tökéletes bejglihez

Azt most hagyjuk, hogy pontosan tudjuk, miért nem kívánjuk az év más napjain: egymás bejgliét megkóstolni ugyanis kötelező, csakúgy, mint megnézni a fát ;) Ha te is sütnél, akkor viszont ezeket tartsd szem előtt!
2015. december 18.

1. Langyos tej

Élesztős tészták esetében fontos, hogy a tej inkább csak langyos legyen.

2. Ne gyúrd túl!

A tészta ne legyen kemény, mert sütés közben úgy hamarabb kiszárad.

3. Pihenőidő

A sütésre előkészített bejglit csak addig pihentessük, amíg a tojás megszárad rajta.

4. Szúrkapiszka

Sütés előtt érdemes  több helyen átszúrni, így nem reped szét.

5. Apró meglepetések

A diós vagy mákos töltelékben kellemes meglepetés lehet a mazsola, az ánizs, a kandírozott narancshéj, de a gyömbér is.

6. Rumban az igazság

A gesztenyemasszához adhatunk rumot, vagy puha vajjat, a gyümölcsdarabokról (meggy, szilva) nem is beszélve.

7. Veled marad

A bejgli nagy túlélő, folpack-ban az újévet is megédesíti.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Alig két héttel Karácsony előtt, kíváncsiak voltunk milyen süteményekkel készültök az ünnepi vendégvárás idejére. Szeretnétek valami újat készíteni, vagy maradtok a bombabiztos recepteknél? Összegyűjtöttük most egy helyre az öt legnépszerűbb vendégváró finomságot.
Gyömbéres csokoládés körtetorta

Gyömbéres csokoládés körtetorta

Elegáns, francia, dupla csokoládés körtés tortaköltemény, az ünnepi asztalra, hova máshova?

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.