
7 tipp a tökéletes bejglihez
Azt most hagyjuk, hogy pontosan tudjuk, miért nem kívánjuk az év más napjain: egymás bejgliét megkóstolni ugyanis kötelező, csakúgy, mint megnézni a fát ;) Ha te is sütnél, akkor viszont ezeket tartsd szem előtt!
2015. december 18.
1. Langyos tej
Élesztős tészták esetében fontos, hogy a tej inkább csak langyos legyen.
2. Ne gyúrd túl!
A tészta ne legyen kemény, mert sütés közben úgy hamarabb kiszárad.
3. Pihenőidő
A sütésre előkészített bejglit csak addig pihentessük, amíg a tojás megszárad rajta.
4. Szúrkapiszka
Sütés előtt érdemes több helyen átszúrni, így nem reped szét.
5. Apró meglepetések
A diós vagy mákos töltelékben kellemes meglepetés lehet a mazsola, az ánizs, a kandírozott narancshéj, de a gyömbér is.
6. Rumban az igazság
A gesztenyemasszához adhatunk rumot, vagy puha vajjat, a gyümölcsdarabokról (meggy, szilva) nem is beszélve.
7. Veled marad
A bejgli nagy túlélő, folpack-ban az újévet is megédesíti.
Megosztom barátaimmal