
7 tipp a tökéletes bejglihez
Karácsonykor egymás bejglijét kötelező megkóstolni, csakúgy, mint megnézni a fát! Ha te is sütnél, az alábbiakat tartsd szem előtt!
2015. december 18.
1. Langyos tej
Élesztős tészták esetében fontos, hogy a tej inkább csak langyos legyen.
2. Ne gyúrd túl!
A tészta ne legyen kemény, mert sütés közben úgy hamarabb kiszárad.
3. Pihenőidő
A sütésre előkészített bejglit csak addig pihentessük, amíg a tojás megszárad rajta.
4. Szúrkapiszka
Sütés előtt érdemes több helyen átszúrni, így nem reped szét.
5. Apró meglepetések
A diós vagy mákos töltelékben kellemes meglepetés lehet a mazsola, az ánizs, a kandírozott narancshéj, de a gyömbér is.
6. Rumban az igazság
A gesztenyemasszához adhatunk rumot, vagy puha vajat, a gyümölcsdarabokról (meggy, szilva) nem is beszélve.
7. Veled marad
A bejgli nagy túlélő, folpackban az újévet is megédesíti.
Megosztom barátaimmal