
7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában
Kezdő és haladó háziasszonyok, háziurak egyesüljetek! Összeszedtem pár okos tippet ahhoz, hogy hogyan legyen még könnyebb az élet a konyhában – mert egyébként is rózsás, mosogatásmentes, és egyáltalán nem zaklatott, ugye? Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
1. Például tudtad-e, hogy ha lapos felületen töröd meg a tojást, akkor egyenletesen reped, míg ha a tál szélén, akkor teljesen kiszámíthatatlan a repedés iránya? Nem is kérdezem, mondom. Lapos felületen törve tisztább a törés.
2. Ha már tojás: ha sok tojást főzöl, vagy csak jobbra vágysz, ne főzd, hanem süsd. Végy egy muffinformát, tedd bele a tojásokat (vagy süsd csak simán a rácson), és a 180º-ra előmelegített sütőben már sütheted is a krémesebb állagú tojásokat. Igaz, kicsit hosszabb idő (30 perc), viszont egészen biztosan kevésbé szagos!
3. Még mindig tojás: hogy kell megnézni, hogy friss-e a tojás, na hogy? Vízzel! Merítsd kb. tenyérnyi magas vízbe a tojást: ha az edény alján marad, minden ok, ha középen lebeg, akkor még használható, de nem a legfrissebb, ha viszont felúszik a víz tetejére, felejtsd el, már nem jó.
4. Emlékszel még a szívószálas meggymagozós ötletre? Nekem az egy kicsit nehézkes volt, de eperrel is ugyanígy járhatsz el, és mivel az eper puhább, mint egy meggy, könnyebb, és tisztább dolgod lesz.
5. Puhítsd meg a húst szódabikarbónával. Az ezer más, szagtalanító, folttisztító, és egyéb hatásai mellett a húst is puhítja ez a csodaszer. Csak adj egy kanállal a feldarabolt húshoz, és 15 perc elteltével alaposan mosd le. Az olyan alacsony zsírtartalmú húsok, mint a csirkemell, omlós és puha lesz tőle.
6. Ha nincs elég időd behűteni a bort, és ugye nem akarsz bele jégkockát tenni (a fröccs, az más), akkor fagyassz meg pár szőlőszemet. Gyorsabban megfagy, mint ahogyan egy szobahőmérsékletű bort lehűtesz, és nem olvad el!
7. Állandóan kicsírázik a krumpli? Tegyél mellé almát! Hosszabb ideig marad el a csírázás, mint alma nélkül. Egy próbát megér, nem?
