Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
2016. november 21.

Kezdő és haladó háziasszonyok, háziurak egyesüljetek! Összeszedtem pár okos tippet ahhoz, hogy hogyan legyen még könnyebb az élet a konyhában – mert egyébként is rózsás, mosogatásmentes, és egyáltalán nem zaklatott, ugye? Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!

1. Például tudtad-e, hogy ha lapos felületen töröd meg a tojást, akkor egyenletesen reped, míg ha a tál szélén, akkor teljesen kiszámíthatatlan a repedés iránya? Nem is kérdezem, mondom. Lapos felületen törve tisztább a törés.

2. Ha már tojás: ha sok tojást főzöl, vagy csak jobbra vágysz, ne főzd, hanem süsd. Végy egy muffinformát, tedd bele a tojásokat (vagy süsd csak simán a rácson), és a 180º-ra előmelegített sütőben már sütheted is a krémesebb állagú tojásokat. Igaz, kicsit hosszabb idő (30 perc), viszont egészen biztosan kevésbé szagos!

3. Még mindig tojás: hogy kell megnézni, hogy friss-e a tojás, na hogy? Vízzel! Merítsd kb. tenyérnyi magas vízbe a tojást: ha az edény alján marad, minden ok, ha középen lebeg, akkor még használható, de nem a legfrissebb, ha viszont felúszik a víz tetejére, felejtsd el, már nem jó.

4. Emlékszel még a szívószálas meggymagozós ötletre? Nekem az egy kicsit nehézkes volt, de eperrel is ugyanígy járhatsz el, és mivel az eper puhább, mint egy meggy, könnyebb, és tisztább dolgod lesz.

5. Puhítsd meg a húst szódabikarbónával. Az ezer más, szagtalanító, folttisztító, és egyéb hatásai mellett a húst is puhítja ez a csodaszer. Csak adj egy kanállal a feldarabolt húshoz, és 15 perc elteltével alaposan mosd le. Az olyan alacsony zsírtartalmú húsok, mint a csirkemell, omlós és puha lesz tőle.

6. Ha nincs elég időd behűteni a bort, és ugye nem akarsz bele jégkockát tenni (a fröccs, az más), akkor fagyassz meg pár szőlőszemet. Gyorsabban megfagy, mint ahogyan egy szobahőmérsékletű bort lehűtesz, és nem olvad el!

7. Állandóan kicsírázik a krumpli? Tegyél mellé almát! Hosszabb ideig marad el a csírázás, mint alma nélkül. Egy próbát megér, nem?

 

Megosztom barátaimmal
Horvát Sára

Horvát Sára receptje

Szerkesztőink kedvencei

Most akkor együnk halat vagy ne?

Most akkor együnk halat vagy ne?

A válasz nem is olyan egyszerű, hiszen vagy azt halljuk, hogy a hal milyen egészséges és többet kellene fogyasztanunk, vagy azt, hogy a hal gyakran különféle toxikus anyagokkal szennyezett, ezért nem szabad túl sokat enni belőle. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most együnk halat vagy ne?
Édes ősz - süss velünk!

Édes ősz - süss velünk!

Most még melegen süt a nap, most még az egész hétvégét a szabadban tudjuk tölteni, de valahol már ott lóg a levegőben, hogy hamarosan sajnos véget ér. Mi persze ne szomorkodjunk, hanem találjuk meg az örömködnivalót az őszben is. Csajos teázós-sütizős-csipegetős estékre van pár szuper receptünk.
Fehérjék hús nélkül

Fehérjék hús nélkül

Aki azt állítja, hogy a vegetáriánusoknak nehéz előteremteniük a napi proteinbevitelt, az súlyosan téved. Gondoljunk csak bele, ott vannak a tápláló hüvelyesek, mint a bab és a lencse, a mogyorófélék, a tojások, és a fehérjedús egész gabonák, mint a quinoa.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!