
6 zsírégető étel, amit a téli szezonban is bevethetünk
2019. január 29.A nagy tavaszi megújulásnak, böjtnek még nincs itt az ideje, a hidegben szervezetünknek több tápanyagra, melengető ételre van szüksége. Aki mégis úgy érzi, hogy ideje nekiállni a diétás táplálkozásnak és a sportnak, kiegészítésképpen télen is bátran válogathat olyan élelmiszerek közül, amelyek segítenek a zsírégetésben.
1. Étcsoki
Csoki? Nem, nem elírás, ez a finomság olyan összetevőket tartalmaz, amelyek serkentik az anyagcserét. Egyikük a jól ismert koffein, a másik pedig a katechin nevű antioxidáns. Mértéktelenül persze nem ehetünk étcsokit sem, a mennyiséggel kapcsolatban legyünk óvatosak, és szorítkozzunk napi egy kockára. Így a cukor a kalóriatartalma nem múlja majd felül a zsírégető potenciált.
2. Édesburgonya
Az édesburgonya kiváló rostforrás. A rostdús ételek segítenek abban, hogy jóllakottnak érezzük magunkat, és közben emésztőrendszerünk működését is serkentik. Ráadásul az édesburgonya egy olyan hormont is tartalmaz, amely jótékonyan szabályozza a vércukorszintet. Fűszerezzük kedvünk szerint, főzzük, pároljuk vagy süssük, és ne készítsünk belőle cukros desszertet, ha fogyni szeretnénk.
3. Fahéj
A fahéjnak télen úgyis szezonja van, kössük össze a kellemeset a hasznossal! A melengető őszi-téli fűszer szabályozza a vércukorszintet, valamint javítja az anyagcserénket. Szórjuk a reggeli zabkásánkra, vagy ízesítsünk vele cukormentes nyers süteményeket, például datolyagolyót.
4. Körte
A téli körte könnyen beszerezhető gyümölcs ebben az időszakban. Az almához hasonlóan sok pektint tartalmaz, amely korlátozza a szervezetünk által megkötött zsír mennyiségét. Természetes méregtelenítőanyag, fogyasztása leginkább nyersen javasolt.
5. Pulyka
A sovány fehérjét tartalmazó húsok laktatóak, illetve megemésztésükhöz sok energiára lesz szükségünk, így gyorsítják az anyagcserét. Ezért hasznos a pulyka és a többi szárnyas fogyasztása. Részesítsük előnyben a mellhúst, de ha például comb mellett döntünk, a bőrt – bármilyen finom és ropogós – távolítsuk el.
6. Grépfrút
Az egész télen beszerezhető grépfrút szintén kiváló rostforrás annak minden előnyével. Jól passzol a csirkéhez és a pulykához, ezért akár egy húsos salátát is felturbózhatunk pár gyümölcsgerezddel.
Forrás: popsugar