
6 nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amit harminc éves korodig feltétlenül be kell szerezned
1. Jénai, római és tűzálló társaik
Míg a klasszikus alumínium tepsinek mindig van helye konyhánkban, nem árt beújítani néhány helyes kis mintával ellátott agyag- illetve porcelánedényt. Sokkal szebben néznek ki tálaláskor asztalunkon.
Egy másik szemrevaló opció, a zománcozott acélból készült edény. A zománcozott acélnak sok előnye van a hagyományos acéllal, illetve az öntöttvassal szemben. Először is jelentősen könnyebb, és tisztítása egyszerűbb.
Nehogy azt hidd, hogy wokban csak pirított zöldségeket lehet készíteni! Ez az egyik legsokoldalúbban felhasználható edény. A gyors melegedés és a magas oldalak lehetővé teszik, hogy süssünk, gőzöljünk, pároljunk, pirítsunk, füstöljünk benne. És csakúgy, mint az öntöttvas, minél többet használjuk, annál kevésbé ragad le benne az étel. Ez egy nagyon sokoldalú eszköz. Szoríts hát neki helyet a konyhaszekrényben!
3. Mozsár
Ételeid ízesebbek lesznek, mikortól elkezdesz darabos fűszereket használni. Ehhez szükség lesz egy mozsárra. Gyógy- és fűszernövények zúzására vagy fűszerek őrlésére egyaránt hasznos. Ráadásul a polcodon is szuperül néz ki!
Tekintettel arra, hogy rengeteg receptben használunk reszeltcitromhéjat, vagy frissen reszelt szerecsendiót, azonnal szerezz be egy ilyen reszelőt!
5. Sótartó
Te is a zacskóból szórod a sót az ételbe? Inkább szerezz be egy csinos sótartót és kanállal adagold, így elkerülheted a túlsózásos “baleseteket”.
6. Gyorsforraló vagy szószos lábos kiöntővel
Meg fogsz lepődni milyen hasznos kis darab! Tökéletes egy egyszeri adag forró csokihoz, vaj melegítéséhez, vagy egy rántás elkészítéséhez.