Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 villámgyors tésztás vacsora

Azért ugye nem mindenki annyira szupernő, hogy már előző este megfőzzön, hogy mire hazaér a kis család, készen várja őket a vacsora. Sokunkkal elég gyakran előfordul, hogy munka után, gyerekekkel együtt kell összehozni egy gyors, mégis komplettnek tűnő vacsorát. Összegyűjtöttünk öt ilyen mentőötletet.
2016. március 2.

Szicíliai paradicsompesztós spagetti09.07 Szicíliai paradicsompesztós spagetti

Azért azt már az elején leszögezhetjük, hogy az olaszok világbajnokok abban, hogyan lehet igencsak kevés alapanyagból, villámgyorsan, őrületesen finom tésztaételt varázsolni. A tésztafőzés egyik legfontosabb alapszabálya pedig, hogy olajat nem kell a főzővízbe tenni. A tésztát ezúttal paradicsomból, mandulából, fokhagymából és olívaolajból készült feltéttel bolondítjuk meg.

Lebbencstészta puttanescaLebbencstészta Puttanesca olaszosan

És az olasz konyha újabb műremeke: szardellával, kapribogyóval és chilivel, hiszen ettől lesz igazán “puttanesca”. Amíg a tészta fő, addig simán elkészítjük a feltétet: felaprítjuk az olajbogyót, a petrezselymet és a paradicsomot. A feltétet variálhatjuk magyarosra is, hiszen szalonna pörcöt sem tart sokkal tovább megpirítani a túrós-tejfölös tésztához.

Pirított morzsás, szardíniás pennePirított morzsás, szardíniás penne

Ez a szuper recept nem csak a villámgyors vacsorára tökéletes példa, de az olajos halkonzerv alternatív felhasználására is. Kevés alapanyagból, itt is látványos vacsorával rukkolhatunk elő: fokhagyma, kenyérmorzsa, petrezselyem és a szardínia. Halkonzerv pedig biztosan mindenkinek a spájzszekrényében lapul. Chilivel pedig egészen felnőttes irányba tudjuk elvinni.

Tészta sült debrecenivel és gyöngyhagymával

És végre egy magyar példa a nagyszerű tésztaételre:  egy igazi, laktató magyaros fogás. Hagyjunk időt a vacsora és a lefekvés előtt. Kevés alapanyagból tehát nem csak az olaszok tudnak varázsolni, de mi magyarok is: debreceni, gyöngyhagyma, fokhagyma, és petrezselyem. Kevés ecettel savanykássá tehetjük a tésztánkat.

Babos tésztaBabos tészta

Az egyszerű konyhák sorában, az olasz után jöjjön a roma. Ennél a babos ételnél, ha van időnk, készíthetünk házi tésztát is. Ha nincs, használjunk nyugodtan boltit.
A babot viszont mindenképpen áztassuk be előző este, ellenkező esetben a család hoppon marad vacsoraidőben. A tésztát és a babot tehát megfőzzük, és a zsírban megdinsztelt, paprikás hagymában jól megforgatjuk.

 

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 őrült jó variáció almás pitére

10 őrült jó variáció almás pitére

Fűszeres alma illata száll a sütőből...kell ennél több egy gyönyörű napsütéses őszi délután? A hideg napok még csak most jönnek és valahogy át kell vészelnünk jövő tavaszig. Csempésszünk hát egy kis változatosságot a hideg hétköznapokba! 10 remek ötlet, hogyan variálhatjuk meg az almás pitét.
Az 5 legjobb vérpezsdítő chilis étel

Az 5 legjobb vérpezsdítő chilis étel

Megnéztük milyen receptekre kerestetek rá nálunk, mikor valami igazán vérpezsdítő étel után kutattatok. Kíváncsiak voltunk, mennyire vagytok bátrak és vállalkozó szelleműek, ha a chili is rákerül a hozzávalók listájára. Most összeválogattuk nektek az öt legnépszerűbb csípős ételt.
5 dolog, amiről a túró álmodik

5 dolog, amiről a túró álmodik

Kíváncsian jártunk utána, milyen túrós recepteket olvastatok nálunk a leggyakrabban. Most lajstromba vesszük, és újra közkinccsé tesszük ezeket, hogy akinek esetleg kimaradt valamelyik, vagy lapul még a hűtőben egy zacskó jobb fajta házi túró, az is kedvet kapjon az elkészítéshez.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!