
5 villámgyors tésztás vacsora
Szicíliai paradicsompesztós spagetti
Azért azt már az elején leszögezhetjük, hogy az olaszok világbajnokok abban, hogyan lehet igencsak kevés alapanyagból, villámgyorsan, őrületesen finom tésztaételt varázsolni. A tésztafőzés egyik legfontosabb alapszabálya pedig, hogy olajat nem kell a főzővízbe tenni. A tésztát ezúttal paradicsomból, mandulából, fokhagymából és olívaolajból készült feltéttel bolondítjuk meg.
Lebbencstészta puttanesca
És az olasz konyha újabb műremeke: szardellával, kapribogyóval és chilivel, hiszen ettől lesz igazán “puttanesca”. Amíg a tészta fő, addig simán elkészítjük a feltétet: felaprítjuk az olajbogyót, a petrezselymet és a paradicsomot. A feltétet variálhatjuk magyarosra is, hiszen szalonna pörcöt sem tart sokkal tovább megpirítani a túrós-tejfölös tésztához.
Pirított morzsás, szardíniás penne
Ez a szuper recept nem csak a villámgyors vacsorára tökéletes példa, de az olajos halkonzerv alternatív felhasználására is. Kevés alapanyagból, itt is látványos vacsorával rukkolhatunk elő: fokhagyma, kenyérmorzsa, petrezselyem és a szardínia. Halkonzerv pedig biztosan mindenkinek a spájzszekrényében lapul. Chilivel pedig egészen felnőttes irányba tudjuk elvinni.
Tészta sült debrecenivel és gyöngyhagymával
És végre egy magyar példa a nagyszerű tésztaételre: egy igazi, laktató magyaros fogás. Hagyjunk időt a vacsora és a lefekvés előtt. Kevés alapanyagból tehát nem csak az olaszok tudnak varázsolni, de mi magyarok is: debreceni, gyöngyhagyma, fokhagyma, és petrezselyem. Kevés ecettel savanykássá tehetjük a tésztánkat.
Babos tészta
Az egyszerű konyhák sorában, az olasz után jöjjön a roma. Ennél a babos ételnél, ha van időnk, készíthetünk házi tésztát is. Ha nincs, használjunk nyugodtan boltit.
A babot viszont mindenképpen áztassuk be előző este, ellenkező esetben a család hoppon marad vacsoraidőben. A tésztát és a babot tehát megfőzzük, és a zsírban megdinsztelt, paprikás hagymában jól megforgatjuk.