Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

5 tipp a krémsajtos frosting felhasználására

2019. március 31.

Ne szaladjunk ennyire előre! Mielőtt mutatom a szuper felhasználási lehetőségeket, lássuk, mi is az a krémsajtos frosting! A frosting tulajdonképpen egyfajta máz, leginkább krém, amit torták, cupcake-ek tetejére, illetve ezek töltelékeként használunk. Sokszor vajas krém, létezik tojásfehérje alapú, és van a címben említett krémsajtos változat, amelybe teszünk ugyan egy kevés vajat, de alapvetően a krémsajt dominál. Ettől aztán kissé savanykás, sós, a porcukortól pedig egyszerre édes – és persze jó krémes. Legtöbbször répatortán vagy ilyen cupcake-en, valamint a Magyarországon kevésbé ismert vörös bársony tortán találkozhatsz vele, pedig lehet ám másra is használni!

Húsvétra is tökéletes.

1.Használd mártogatósnak!

Egy adag krémsajtos frosting nyugodtan lehet a büféasztal sztárja – a desszert oldalon. Rakj mellé kekszeket és gyümölcsöket, díszítsd magokkal, és indulhat is a mártogatás.

2.Tölts vele derelyét, fánkot vagy wonton tésztát!

Süsd, főzd, ahogy akarod, tölteléknek is szuper ez a krém. Arra figyelj, hogy jól zárd össze a tészta széleit, mert a zsíros krémsajt könnyen folyós állagú lesz a meleg hatására.

3.Keverd zabkásába!

Akár hideg, akár meleg az a zabkása, tedd krémesebbé frostinggal. Csak keverj a kész zabkásába egy kanállal, ennél nem is lehetne egyszerűbb!

4.Sajttorta – fogjuk rá

Ha ott áll a maradék krémsajt frosting, akkor készíts belőle sajttorta szendvicset! Én például imádom az epres sajttortát, úgyhogy fogok két szelet kenyeret, megpirítom, az egyiket megkenem a frostinggal, a tetejére eperlekvárt kanalazok – vagy szezonban friss epret teszek –, beborítom a másik szelet kenyérrel, és tádáám, kész is a sajttorta szendvics. Természetesen ugyanezt elő lehet adni piskótával vagy omlós tészta alappal.

5.Édes édessel

„Nagyon amerikai” dolog, amit most leírok, de ha úgy vesszük, nekik meg a mi túró rudink hat furcsának. Az édesburgonya, amit hálaadáskor pürésítenek, és pillecukorral a tetején besütnek, végül is nem olyan idegen, hiszen mi magyarok is esszük a sütőtököt mézzel. Ezt idézi a héjában sült édesburgonya, amelyet megtölthetsz krémsajtos frostinggal.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Van, ami sosem megy ki a divatból.
Édeskömény, ahogyan még nem láttad

Édeskömény, ahogyan még nem láttad

Sára citromos tésztáját muszáj kipróbálni még azoknak is, akik eddig nem kedvelték az édesköményt.
A kihagyhatatlan Meyer citrom

A kihagyhatatlan Meyer citrom

Ebből készítsétek el Horvát Sára csodás vegán citromkrémjét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!