Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

5 tipp a krémsajtos frosting felhasználására

2019. március 31.

Ne szaladjunk ennyire előre! Mielőtt mutatom a szuper felhasználási lehetőségeket, lássuk, mi is az a krémsajtos frosting! A frosting tulajdonképpen egyfajta máz, leginkább krém, amit torták, cupcake-ek tetejére, illetve ezek töltelékeként használunk. Sokszor vajas krém, létezik tojásfehérje alapú, és van a címben említett krémsajtos változat, amelybe teszünk ugyan egy kevés vajat, de alapvetően a krémsajt dominál. Ettől aztán kissé savanykás, sós, a porcukortól pedig egyszerre édes – és persze jó krémes. Legtöbbször répatortán vagy ilyen cupcake-en, valamint a Magyarországon kevésbé ismert vörös bársony tortán találkozhatsz vele, pedig lehet ám másra is használni!

Húsvétra is tökéletes.

1.Használd mártogatósnak!

Egy adag krémsajtos frosting nyugodtan lehet a büféasztal sztárja – a desszert oldalon. Rakj mellé kekszeket és gyümölcsöket, díszítsd magokkal, és indulhat is a mártogatás.

2.Tölts vele derelyét, fánkot vagy wonton tésztát!

Süsd, főzd, ahogy akarod, tölteléknek is szuper ez a krém. Arra figyelj, hogy jól zárd össze a tészta széleit, mert a zsíros krémsajt könnyen folyós állagú lesz a meleg hatására.

3.Keverd zabkásába!

Akár hideg, akár meleg az a zabkása, tedd krémesebbé frostinggal. Csak keverj a kész zabkásába egy kanállal, ennél nem is lehetne egyszerűbb!

4.Sajttorta – fogjuk rá

Ha ott áll a maradék krémsajt frosting, akkor készíts belőle sajttorta szendvicset! Én például imádom az epres sajttortát, úgyhogy fogok két szelet kenyeret, megpirítom, az egyiket megkenem a frostinggal, a tetejére eperlekvárt kanalazok – vagy szezonban friss epret teszek –, beborítom a másik szelet kenyérrel, és tádáám, kész is a sajttorta szendvics. Természetesen ugyanezt elő lehet adni piskótával vagy omlós tészta alappal.

5.Édes édessel

„Nagyon amerikai” dolog, amit most leírok, de ha úgy vesszük, nekik meg a mi túró rudink hat furcsának. Az édesburgonya, amit hálaadáskor pürésítenek, és pillecukorral a tetején besütnek, végül is nem olyan idegen, hiszen mi magyarok is esszük a sütőtököt mézzel. Ezt idézi a héjában sült édesburgonya, amelyet megtölthetsz krémsajtos frostinggal.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Van, ami sosem megy ki a divatból.
Édeskömény, ahogyan még nem láttad

Édeskömény, ahogyan még nem láttad

Sára citromos tésztáját muszáj kipróbálni még azoknak is, akik eddig nem kedvelték az édesköményt.
A kihagyhatatlan Meyer citrom

A kihagyhatatlan Meyer citrom

Ebből készítsétek el Horvát Sára csodás vegán citromkrémjét.

Napi ajánlatunk

Top videók