
5 szuperétel, amivel az egészségünkért is teszünk
Villámgyors panna cotta áfonyával
Az áfonya hihetetlenül gazdag antioxidánsokban, rákmegelőző hatása van, a szívbetegségeket elkerüli, aki sokat fogyaszt belőle és a bőrnek is hihetetlenül jót tesz. ezzel a gyorsan elkészíthető túrós desszerttel pedig a kedélyünket is igencsak feldobhatjuk. Reggelire, tízóraira vagy vacsorára.
Gránátalmás, fűszeres piláf
A gránátalma az egyik legfinomabb superfood, ami igen magas C-vitamin tartalma miatt is közkedvelt. Jól működik desszertekkel, salátával vagy húsok mellé köretként. Itt egy keleties fűszerezésű, perzsa piláf legfontosabb kiegészítője lesz. Amibe kerül még sok-sok zöldfűszer, pirított magvak és aszalt áfonya is.
Quinoa tabbouleh
A tabbouleh hagyományosan bulgurból készül, de itt most helyettesítettük quinoa kerül ebbe a petrezselyemsalátába. Mindkettőnek magas a rost, fehérje, kálium, cink, szelén, magnézium tartalma. Üdítően frissítő saláta sok petrzselyemmel és tavaszi zöldséggel. Önmagában is élményszámba megy.
Avokádós csokimousse
A világon az egyik legegészségesebb desszert, pedig első ránézésre ezt senki sem mondaná meg: 100% bűnös csábításnak tűnik. Pedig ha tudnák, hogy a mousse krémességét az avokádónak köszönheti, aminek nagyon magas a kálium, az E-vitamin, az antioxidáns-, a folsav- és a rosttartalma. Emellett jelentős a rákellenes hatása is.
Burmai királyrák ananásszal és kurkumával
Feri Tamás kedvence ez a már nevében is elegáns étel. A kurkuma pedig amellett, hogy szép sárgára színezi az ázsiai ihletésű fogásokat, erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vírusoló és immunstimuláló hatással is bír.