
Az 5 leggyorsabban elkészíthető spárgás fogás
A spárga igazi szuperzöldség telis-tele kedvező tulajdonságokkal: méregtelenítő, vízhajtó hatású, vitaminokkal és ásványi anyagokkal turbózva és alacsony kalória tartalma miatt tökéletes alapja a tavaszi fogyókúrának. Sokoldalúan felhasználható: köretnek, főzeléknek, rántva, párolva, csak győzzük kipróbálni, míg tart a szezonja.
Spárgás tarhonya
Klasszikus pásztortarhonya tavaszi változata: spárgával felhabosítva. Hasznos ismeretekkel a zöld és a fehér spárgáról: nem kell agyonpárolnunk, hogy meg tudjon maradni az a sok-sok vitamin a zöldben, amivel rendelkezik. Friss, üde és ropogós tavaszi köret.
Sörtésztában sült spárga
Fantasztikus vendégváró “finger food” kerekedhet ebből az isteni sörtésztás spárgából. Ha vastagabb spárga jött velünk szemben a piacon, mindenképpen főzzük elő sütés előtt, hogy ne legyen belőle kellemetlen élmény. Különleges szárított citromhéjas majonézzel kínáljuk, melyet szintén házilag készíthetünk el.
Spárga flamand módra
A spárga elkészítésének módja, ahogy még nem próbáltuk: különleges mártással, különleges technológiával. Nem pároljuk, hanem sütőben sütjük, aminek köszönhetően édeskés, kérges lesz a fehér spárgánk. A mártás pedig tojásos, pikáns, sok petrezselymes és szerecsendiós, vagyis remek kiegészítője a semleges ízvilágú spárgának.
Kapros spárgaf
őzelék
Igazán könnyen és gyorsan elkészíthető ez az üde, friss és nagyon tavaszi főzelék: spárgával, kaporral, friss snidlinggel és pár csepp citromlével. Szuper hétköznapi vacsora vagy szombati ebéd, ha éppen nem érünk rá hosszasan pepecselni a konyhában.
Morzsás spárga
A jelszó: gyorsan, egyszerűen finomat. A morzsás spárga pedig pont ilyen. A roppanósra hagyott zöld spárga nem csak, hogy kimondottan elegánsan mutat a tányéron, akár önmagában vagy köretként, de még egészséges is. Lédús és kiváló éhségűző, klorofillban és C-vitamin hihetetlenül gazdag. Cukrot viszont alig tartalmaz. Hurrá-hurrá!