
5 legfinomabb tengeri herkentyű
Mézes, chilis rák
Gyorsan elkészíthető és még gyorsabban elfogyasztható előétel, vagy könnyed vacsora, mely a magyaros ételeket igencsak kedvelő Nagy Ferót is levette a lábáról. Olyannyira, hogy maga is elkészíti nagy lelkesen saját vagy családja nagy örömére. Persze a csípős íz itt sem hiányozhat.
Fideua, spanyol tészta rákkal és kagylóval
Őrületesen finom, mediterrán tésztaétel. Elkészítésénél csak néhány fontos alapszabályt kell betartanunk, ami a tengeri herkentyűk főzési idejére vonatkozik, és akkor a végeredmény is garantált siker lesz. A receptben olyan hasznos tanácsokkal is összefuthatunk, mint a garnéla előkészítése, pucolása vagy a kagyló főzése. Csak bátran!
Kapros tintahal saláta, uborkával és zellerrel
Friss, üdítő nyári saláta, mely a horvátországi nyaralásunkat idézi meg. A tintahal elkészítésének egyetlen trükkje: a rövid főzési idő. Így elkerülhetjük, hogy gumis, rágós állagú legyen. Citrommal, kaporral, zellerrel és uborkával pedig garantáljuk a saláta frissességét, ami a meleg nyári napokon nem is jön olyan rosszul.
Burmai királyrák ananásszal és kurkumával
Távol-keleti ihletésű zöldséges, rákos fogás, mely a világutazó Frei Tamás nagy kedvence. A sok-sok zöldséget kókusztejjel összerottyantjuk és itt is csak a legvégén kerül képbe a tengeri herkentyű: a királyrák sem igényel 5-6 percnél hosszabb ideig tartó hőkezelést.
Rákos, polipos mediterrán tészta
Végül még egy celeb, Krasznai Tünde, aki odavan a tenger gyümölcseiből készült mediterrán ételekért. Ha a fő hozzávalókat nem tudjuk beszerezni frissen, ne essünk kétségbe, a mirelit verzió már a legtöbb helyen elérhető. A chilis alaphangot ezúttal zöld pestóval bolondítjuk meg.