Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 legfinomabb tengeri herkentyű

A tengerparti nyaralás nemcsak a hullámzó, hűs tenger miatt marad örök emlék, hanem az olasz, horvát vagy spanyol riviérán átélt kulináris élmények miatt is. Immáron itthon is egyre könnyebben beszerezhető tenger gyümölcseiből készítsük el a család kedvenc nyaralós fogását. Egy jó pohár borral, szemünket lecsukva pedig egy magyar erkélyen is szinte mediterrán lesz a hangulat.
2016. július 13.

Mézes, chilis rákNagy_Feró_2

Gyorsan elkészíthető és még gyorsabban elfogyasztható előétel, vagy könnyed vacsora, mely a magyaros ételeket igencsak kedvelő Nagy Ferót is levette a lábáról. Olyannyira, hogy maga is elkészíti nagy lelkesen saját vagy családja nagy örömére. Persze a csípős íz itt sem hiányozhat.

Fideua, spanyol tészta rákkal és kagylóval

Őrületesen finom, mediterrán tésztaétel. Elkészítésénél csak néhány fontos alapszabályt kell betartanunk, ami a tengeri herkentyűk főzési idejére vonatkozik, és akkor a végeredmény is garantált siker lesz. A receptben olyan hasznos tanácsokkal is összefuthatunk, mint a garnéla előkészítése, pucolása vagy a kagyló főzése. Csak bátran!

Tintahal salátaKapros tintahal saláta, uborkával és zellerrel

Friss, üdítő nyári saláta, mely a horvátországi nyaralásunkat idézi meg. A tintahal elkészítésének egyetlen trükkje: a rövid főzési idő. Így elkerülhetjük, hogy gumis, rágós állagú legyen. Citrommal, kaporral, zellerrel és uborkával pedig garantáljuk a saláta frissességét, ami a meleg nyári napokon nem is jön olyan rosszul.

Burmai királyrák ananásszal és kurkumávalFrei Tamas

Távol-keleti ihletésű zöldséges, rákos fogás, mely a világutazó Frei Tamás nagy kedvence. A sok-sok zöldséget kókusztejjel összerottyantjuk és itt is csak a legvégén kerül képbe a tengeri herkentyű: a királyrák sem igényel 5-6 percnél hosszabb ideig tartó hőkezelést.

 

Rákos, polipos mediterrán tészta

Fotó: www.ricettedellanonna.net

Fotó: www.ricettedellanonna.net

Végül még egy celeb, Krasznai Tünde, aki odavan a tenger gyümölcseiből készült mediterrán ételekért. Ha a fő hozzávalókat nem tudjuk beszerezni frissen, ne essünk kétségbe, a mirelit verzió már a legtöbb helyen elérhető. A chilis alaphangot ezúttal zöld pestóval bolondítjuk meg.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams a Julie & Julia című filmben egy gasztrobloggert alakít, aki imád főzni és egy évnyi küzdelem árán megpróbál a híres Julia Child nyomdokaiba lépni. De vajon a hollywoodi színésznő a való életben is ilyen rutinosan mozog a konyhában, vagy "csak" tehetségesen alakította mindezt a filmvásznon?
Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert

Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert

Csípjük még gyorsan el az utolsó vödör friss sárgabarackot és készítsünk villámgyors, nyári süteményeket! Szuper receptek erre a mézédes gyümölcsre, amivel ismerőseinket és saját magunkat is megörvendeztethetjük.
4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

Ha elkészült már a sok-sok üveg kovászos uborka a kitartó nagy melegnek köszönhetően, használjuk bátran főzelékbe, levesbe aprítva. Mi most összegyűjtöttünk négy ilyen, frissítően savanykás ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!