Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 legfinomabb tengeri herkentyű

A tengerparti nyaralás nemcsak a hullámzó, hűs tenger miatt marad örök emlék, hanem az olasz, horvát vagy spanyol riviérán átélt kulináris élmények miatt is. Immáron itthon is egyre könnyebben beszerezhető tenger gyümölcseiből készítsük el a család kedvenc nyaralós fogását. Egy jó pohár borral, szemünket lecsukva pedig egy magyar erkélyen is szinte mediterrán lesz a hangulat.
2016. július 13.

Mézes, chilis rákNagy_Feró_2

Gyorsan elkészíthető és még gyorsabban elfogyasztható előétel, vagy könnyed vacsora, mely a magyaros ételeket igencsak kedvelő Nagy Ferót is levette a lábáról. Olyannyira, hogy maga is elkészíti nagy lelkesen saját vagy családja nagy örömére. Persze a csípős íz itt sem hiányozhat.

Fideua, spanyol tészta rákkal és kagylóval

Őrületesen finom, mediterrán tésztaétel. Elkészítésénél csak néhány fontos alapszabályt kell betartanunk, ami a tengeri herkentyűk főzési idejére vonatkozik, és akkor a végeredmény is garantált siker lesz. A receptben olyan hasznos tanácsokkal is összefuthatunk, mint a garnéla előkészítése, pucolása vagy a kagyló főzése. Csak bátran!

Tintahal salátaKapros tintahal saláta, uborkával és zellerrel

Friss, üdítő nyári saláta, mely a horvátországi nyaralásunkat idézi meg. A tintahal elkészítésének egyetlen trükkje: a rövid főzési idő. Így elkerülhetjük, hogy gumis, rágós állagú legyen. Citrommal, kaporral, zellerrel és uborkával pedig garantáljuk a saláta frissességét, ami a meleg nyári napokon nem is jön olyan rosszul.

Burmai királyrák ananásszal és kurkumávalFrei Tamas

Távol-keleti ihletésű zöldséges, rákos fogás, mely a világutazó Frei Tamás nagy kedvence. A sok-sok zöldséget kókusztejjel összerottyantjuk és itt is csak a legvégén kerül képbe a tengeri herkentyű: a királyrák sem igényel 5-6 percnél hosszabb ideig tartó hőkezelést.

 

Rákos, polipos mediterrán tészta

Fotó: www.ricettedellanonna.net

Fotó: www.ricettedellanonna.net

Végül még egy celeb, Krasznai Tünde, aki odavan a tenger gyümölcseiből készült mediterrán ételekért. Ha a fő hozzávalókat nem tudjuk beszerezni frissen, ne essünk kétségbe, a mirelit verzió már a legtöbb helyen elérhető. A chilis alaphangot ezúttal zöld pestóval bolondítjuk meg.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams a Julie & Julia című filmben egy gasztrobloggert alakít, aki imád főzni és egy évnyi küzdelem árán megpróbál a híres Julia Child nyomdokaiba lépni. De vajon a hollywoodi színésznő a való életben is ilyen rutinosan mozog a konyhában, vagy "csak" tehetségesen alakította mindezt a filmvásznon?
Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert

Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert

Csípjük még gyorsan el az utolsó vödör friss sárgabarackot és készítsünk villámgyors, nyári süteményeket! Szuper receptek erre a mézédes gyümölcsre, amivel ismerőseinket és saját magunkat is megörvendeztethetjük.
4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából

Ha elkészült már a sok-sok üveg kovászos uborka a kitartó nagy melegnek köszönhetően, használjuk bátran főzelékbe, levesbe aprítva. Mi most összegyűjtöttünk négy ilyen, frissítően savanykás ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.