Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 izgalmas streetfood hely Budapesten

Olyan bisztrókat kerestünk, ahol ebéd vagy vacsora közben nyugodtan megnyalhatod mind a tíz ujjadat. Senki nem szól rád emiatt, és annyira finom az étel, hogy kár lenne minden cseppjéért.
2015. január 28.

Gombamód nőnek a fővárosban, és már a nagyobb vidéki városokban is, a street food típusú ételeket kínáló bisztrók. Burgerek, piták, szendvicsek, levesek, sült kolbászok és még számtalan magyaros vagy valamelyik nemzet konyháját felölelő helyek. Mi most egy csokorba gyűjtöttük őket.

Meat & Saucemeatsauce

Végre egy hely a bevállalósoknak: a csirkés és kacsapecsenyés szendvics mellett, olyan különlegességekkel várnak, mint a véres hurkás. A “sima” malachúsos ciabattát, pedig csomagolás előtt egy speckó fűszeres páclébe mártják. Külön válogathatjuk össze a belevalókat: húsokat, vagy a szószt, de egy biztos jóllakottan, elégedetten és nyakig szószosan fogunk távozni.
Meat & Sauce: Budapest, Nagymező u. 34.

Ramenka

A ramen egy nagyon gazdag tésztás ázsiai leves, ilyenkor hideg téli estéken pedig kifejezetten jól tud esni. Ne hagyjuk hát ki a Ramenkát, ha a Kazinczy utca környékén járunk. Ízlésének és kedvének megfelelően, itt is mindenki maga rakosgathatja össze a belevalókat: csirkés, vega, marhahúsos vagy rákos-kagylós a választék. Leves-kísérőként pedig mindenképpen próbáljuk ki a kimchit vagy a gyozát, és kérjünk mellé egy pohárka sakét.
Ramenka: Budapest, Kazinczy u. 9.

BRGR

Tavaly itt készítették az ország legjobb pörkölt burgerét, siessünk és teszteljük le, hogy ez a sikeres széria még idén is tart-e! A szokásos alapburgeren túl, olyan egyéb szendvics variációkkal futhatunk össze a BRGR-nél, mint a provolone sajtos steak-es vagy gombás, köretkén pedig hagymát vagy csipszet választhatunk. A tökéletesen komplex burger ízhatás érdekében a BRGR-nél a bucikat, kifliket is helyben készítik. Jó hír, hogy Budapesten már három helyen is fellelhetjük a BRGR szendvicseket és burgereket.
BRGR: Budapest, Állatkerti krt. 3.; Király u. 11. és Váci u. és Régiposta u. sarkán

pistabaPista bá’

“Pite, leves, pastrami” és mindez kézműves kivitelben: krémlevesek, pastrami szendvics, quichék, brownie mindez kicsit egészségtudatosan elkészítve.De olyan hagyományos ételek is előfordulnak a napi ajánlatban, mint a rántott csirkecomb, rakott krumpli és mindenféle tésztaételek. Ha egyszerűen csak kávézni vagy sörözni szeretnél, akkor is jó választás lehet a Pistabá’.
Pista bá’ : Budapest, Madách Imre út 1.

 Funky Pho

Budapest másik kedvenc ázsiai levese a pho, ami tulajdonképpen a vietnámiak húslevese. Gazdag zöldségekben, tésztában és marhahúsban, ellenben messze elkerüli a mesterséges ízfokozókat, és adalékanyagokat. A Funky Pho egy olyan hely, ahol ennek a levesnek az elkészítését mesterfokon űzik. A levesek mellett tekercsek, grill saláták is színesítik a választékot.
Funky Pho: Budapest, Mozsár u. 7.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!