Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 hűsítő desszert nyáresti partikra

Meghívtuk a barátokat, rokonokat egy jó kis nyári grillezésre, a húsok bepácolva, a saláták beízesítve, felmerül a kérdés: mi legyen a desszert? Valami nagyon édes, nagyon hűsítő kellene. Készítsünk parfétortát vagy fagyit, házilag!
2016. július 22.

 Akár előző nap elkészíthető fagylaltok és parfék, melyek garantáltan mindenki kedvencei lesznek, és még azon sem kell vitatkozni ki menjen el érte és hány gombócot hozzon a fagylaltostól. Akkor sem kell megijednünk, ha nincs otthon fagylaltkészítő gépünk, hiszen a most összegyűjtött receptek könnyedén elkészíthetők anélkül is.

Villámgyors banánfagylalt gránátalmával0119 villamgyors bananfagylalt granatalmaval

Vigyázat ez most tényleg villámgyors lesz, sőt a hozzávalókat összeszedni sem túl bonyolult: kell bele banán és gránátalma. Ennyi. Ugye mi megmondtuk. Jó ha, szorítunk egy kis helyet a fagyasztóban, hiszen itt minden a hőmérsékleten múlik. A savanykás, lédús gránátalma fantasztikus kiegészítője lesz a banánfagylaltnak.

joghurtos eper fagyiJoghurtos eperfagyi

Friss gyümölcsös és krémes, majdnem mint a fagyizóban. Parféközeli állapotot érünk majd el a legvégén, hála a joghurtnak és a tejszínhabnak. Az eper természetesen helyettesíthető bármilyen éppen aktuális piros gyümölccsel, legyen az szeder, ribizli, áfonya vagy meggy, a cukor mennyiségét kell csak az adott gyümölcshöz igazítanunk. Vaníliával dobjuk fel az eper ízét.

Csokoládéparfé málnával és pisztáciávalPisztáciás csokoládéparfé Kiss Diána

Na ez az a parfé, amiből több adagot illik készíteni. Kicsik és nagyok rákkattanhatnak, és garantáltan függőséget okoz. Friss málnával és ropogós pisztáciával bolondított krémes, hűs csokoládé.Méltó lezárása egy grillezésnek, nyári kerti partinak vagy születésnapnak.

1119 mákparféMákparfé

Különleges parfé, nem csak a mák miatt, hanem a hozzáadott olajoktól és ecetektől: mákolaj és krémes balzsamecet teszi egzotikusan finommá ezt a desszertet. Annyira finom és különleges, hogy tartogassuk romantikus, kettesben elköltött vacsora befejezésére.

Narancsos mézparféNarancsos mézparfé kekszmorzsával és datolyaszilvával

A télies összetevők ne riasszanak el bennünket, nyáron is bármikor elkészíthetjük, hiszen ha valaki nem szeretne cukrot használni a parfé készítéséhez, bátran nyúljon a mézesbödön után. Sós pirított mandulával, kekszmorzsával és friss datolyaszilvával felejthetetlen élményt nyújt ez a isteni mézparfé.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Segítség, étterembe megyünk! …Gyerekkel!

Segítség, étterembe megyünk! …Gyerekkel!

Nyáron, amikor az ember gyakrabban hagyja el az otthoni (főző)bázist, utazik, jön-megy, nyaral, sor kerülhet étteremlátogatásra is. Gyerekkel.
3 nyári fogás, amivel érdemes kukoricázni

3 nyári fogás, amivel érdemes kukoricázni

Elindult a csemege kukorica szezon és jó ha tudjuk, hogy nem csak a simán megfőzött kukorica létezik. Bár ez kétségkívül a balatoni strandok egyik nagy sztárja, a lángos mellett. Mi most három olyan étel receptjét gyűjtöttük össze, melyből kiderül, hogy levesnek, uzsonnának vagy pikáns köretnek is nagyszerű lehet ez a tengerentúlról származó csemege.
3 paradicsomi fogás

3 paradicsomi fogás

Végre itt a finom, illatos, zamatos paradicsom időszaka. Nem kell beérnünk a halovány, vízízű hasonmásokkal. Önfeledten adhatjuk át magunkat az ötödik alapíz, az umami, élvezetének. Hiszen a paradicsom az egyik olyan élelmiszerünk, amelyben ez a természetes ízfokozó, magas koncentráltságban van jelen. Mi most három olyan receptet gyűjtöttünk össze, amivel fokozhatjuk a paradicsomi élményeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!