Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 érv a hentes mellett - addig menj, míg megtalálod!

A hentesünkkel való kapcsolatunk a néhány meghatározó bizalmi viszonyaink egyike. Komolyan, majdnem olyan meghitté válhat, mint a fodrászunkkal, vagy mindenki helyettesítse be a megfelelő szolgáltatóját.
2016. április 23.

Miért jó a hentes? Mert van szaktudása, és ideje, hogy meg is ossza veled. Azt veheted, amit akarsz, annyit, amennyire szükséged van, ráadásul a hús nincs előre becsomagolva, nem használsz feleslegesen csomagolóanyagot, így a környezetért is tettél valamit. A hentesnek elképesztően széleskörű tudása van, ezért kérdezz! Ráadásul szeretnek is beszélni, úgyhogy csevegj, akár nagyanyáink tették. Mindig legyél őszinte és fogalmazd meg világosan, hogy mit is akarsz főzni. Egyik favorit magazinunkban, a kitchn-ben olvasgattunk.

1.  Pont azt kapod

Ha húsra van szükséged, menj henteshez! A jó étel a jó minőségű alapanyagnál kezdődik, és ha húsról van szó  akkor ne legyél lusta elmenni egy húsboltba. Ha grillezni, sütni vagy dinsztelni akarsz, számtalan féle hús közül választhatsz, és mindegyiknek sajátos tulajdonságai vannak. Vegyük a dinsztelést. Ha a hétvégi vacsorához kuktában, lassan főtt húst akarsz készíteni, a tarját ajánljuk. Más a helyzet, ha egy sereg barátot látsz vendégül, egy bulis hétvégi vacsorára, ehhez az oldalast javasolnánk, amit vágass fel a hentessel, úgy, hogy kilógjanak a csontok!

 2. A szupermarketen túli kínálathentes_3

A jó hentesnél óriási a választék. Olyan húsokat is találhatsz, amiket a boltban aligha kapsz meg. Nyúl, kecske, vagy éppen belsőségek kellenének? Ha nem is találod meg, amit épp keresel, egy hentes mindig készséges, ha különleges rendelésről van szó.

3. A legjobb húsgolyó titka

A csirke legízletesebb része a combja. A boltban lefóliázott csirkéknek hatalmas mellrészük van, de egyre kisebb combjuk. A csirkemellnek pedig közel sincs olyan íze, mint a comboknak, ráadásul sokkal szaftosabb is. A hentes a combokat is le tudja neked darálni, úgyhogy örökre felejtsd el a száraz húsgolyókat!

4. Együttműködés, előkészítéshentes_2

A hentesek segítenek a hús előkészítésében is. Ha megkéred, feldarabolja, kicsontozza. Részletesen mondd el, hogy mit akarsz főzni, a hentes tudni fogja, hogy mit kell tennie a hússal. Minél többet kérdezel, annál többet fogsz megtudni a húsokról, és később annál magabiztosabb leszel. Ne félj a legalapvetőbb kérdésket sem feltenni!

5. Megrendelik, amit szeretnél

A hentesnél mindig nagyobb a húsválaszték, mint bármelyik szupermarketben. Evvel együtt előfordulhat, hogy pont az a hús nem kapható, amit keresel. A legtöbb hentes a húsokat meg tudja rendelni, csak ne felejts el időben szólni neki, hogy mikorra van szükséged rá.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.